Μία λαϊκή ρήση λέει “δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι”.

Όσο λοιπόν περνάνε τα χρόνια, συνειδητοποιείς ότι κάποιες φιλίες έρχονται για να μείνουν στη ζωή σου και κάποιες άλλες εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό που έχει όμως σημασία είναι να μην περιβάλλεσαι από «τοξικούς» ανθρώπους. Γιατί η αρνητικότητα των γύρω σου, δημιουργεί και σε εσένα μια σειρά από σοβαρά προβλήματα. Ποτέ δεν πρέπει να θυσιάσεις τα πιστεύω σου για χάρη αυτών των ατόμων. Ίσα ίσα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τους απομακρύνεις από τη ζωή σου, καθώς έτσι θα μπορέσεις να προστατεύσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Και πώς μπορείς να καταλάβεις εάν μία φιλία είναι τοξική; Με το να αναλογιστείς, εάν αυτή η σχέση είναι ανιδιοτελής και εάν σου κάνει περισσότερο κακό απ' ότι καλό.

Συχνά στη ζωή μας έρχονται στιγμές που δοκιμάζεται ακόμα και η σχέση με τις καλύτερες φίλες μας. Όταν όμως τα όρια ξεπερνιούνται και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν και τις καλύτερες προθέσεις, ίσως είναι η ώρα να τους βγάλουμε από τη ζωή μας, όσο κι αν αυτό μας πονάει.

Μόλις πάρεις την απόφαση να βάλεις τέλος σε αυτή την τοξική σχέση, πρέπει να το κάνεις άμεσα και στη συνέχεια να κρατήσεις τις αποστάσεις. Και εννοείται οφείλεις να την απομακρύνεις και από όλα τα Social Media, γιατί απλά είναι ένα άτομο που δε θες να γνωρίζει πλέον τίποτα για την προσωπική σου ζωή.

Καμία γυναίκα δε θέλει τοξικές φίλες στη ζωή της.

Πώς θα ξεφύγεις από τις τοξικές φιλίες:

  • Κάντο με ευγενικό τρόπο.

Δε χρειάζεται να γίνει με τσακωμό, αλλά με μια ευγενική εξήγηση που να δηλώνει τους λόγους που δεν μπορείς πια να της αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο.

  • Να είσαι ειλικρινής.

Μίλησε μαζί της για να κατανοήσει τι θεωρείς υγιής φιλική σχέση και γιατί αυτή που έχετε δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.

  • Μην απολογείσαι για την κίνηση αυτή.

Δε χρειάζεται να ζητήσεις συγγνώμη ή να έχεις τύψεις.

  • Να είσαι αποφασισμένη.

Χρειάζεται θάρρος για να μην αλλάξεις τη στάση σου και να μην της επιτρέψεις να σου δημιουργήσει τύψεις.

TAGS