Πανεπιστημίου. Σταδίου. Ακαδημίας. Αυτοί είναι οι 3 δρόμοι σε όλη την Ελλάδα στους οποίους μπορεί άνετα, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, να κυκλοφορήσει ένας άνθρωπος με αναπηρία. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα, είναι καταδικασμένος να αντιμετωπίσει στενά ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια, λακκούβες, σπασμένα πλακάκια, σκαλοπατάκια και κάθε είδους εμπόδιο. Με αποκορύφωμα, το χειρότερο απ’ όλα: τον Έλληνα οδηγό.

Η Κατερίνα Βρανά, η standup κωμικός που σχεδόν πέθανε, αλλά παραμένει ζωντανή - ανάπηρη αλλά ζωντανή - τα λέει χύμα. Καλεσμένη στo Comedy Rides, τη σειρά εκπομπών on wheels με standup comedians που συζητούν και περιγράφουν ιστορίες οδηγικής συμπεριφοράς και οδηγικής τρέλας, δίνει τη δική της ερμηνεία για την ψυχοσύνθεση των οδηγών που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αγνοώντας απροκάλυπτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Με χιούμορ πάντα - μην ξεχνάμε ότι έχει ψηφιστεί ως μία από τις πιο αστείες γυναίκες στον κόσμο - αλλά έξω από τα δόντια, χωρίς σάλτσες.

Η αναπηρία είναι αναπηρία. Το sexiness είναι sexiness. Και ο Έλληνας οδηγός, ακόμη κι αν το παιδί του το ίδιο είναι ανάπηρο, δε θα διστάσει να παρκάρει πάνω σε ράμπα «για 5 λεπτάκια μόνο».

Η Κατερίνα Βρανά, η standup κωμικός που σχεδόν πέθανε, αλλά παραμένει ζωντανή - ανάπηρη αλλά ζωντανή - τα λέει χύμα. Καλεσμένη στo Comedy Rides, τη σειρά εκπομπών on wheels με standup comedians που συζητούν και περιγράφουν ιστορίες οδηγικής συμπεριφοράς και οδηγικής τρέλας, δίνει τη δική της ερμηνεία για την ψυχοσύνθεση των οδηγών που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Η ιστορία της; Η Κατερίνα Βρανά είναι μία από τις λίγες γυναίκες που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια στη standup σκηνή της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Το 2017, σε περιοδεία της στη Μαλαισία - και πιο συγκεκριμένα και καθόλου τυχαία στην πόλη Μαλάκα - συνέβη μία σειρά από αλυσιδωτά επεισόδια υγείας. Όλα ξεκίνησαν με μία λάθος διάγνωση και ένα σοβαρό επεισόδιο σηψαιμίας. Η Κατερίνα επέζησε. Αλλά νοσηλεύτηκε για 5 μήνες. Οι μύες του οργανισμού της ατρόφησαν. Έμεινε ανάπηρη. Αλλά επέζησε, δεύτερη φορά.

Και αν πριν από τη Μαλαισία είχε πολλά να πει, για το φαγητό, για τους Άγγλους, για το σεξ, τώρα έχει να πει ακόμη περισσότερα. Και το καλύτερο; Δε μιλά μόνο για τον εαυτό της, αλλά για τους περίπου 1 εκατ. ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους κινητική δυσκολία στην Ελλάδα. Και ακριβώς επειδή είναι standup comedian, και η δουλειά της είναι να περιγράφει την ωμή πραγματικότητα με ωμό χιούμορ, ίσως και να την ακούσουμε.

Η αναπηρία είναι αναπηρία. Το sexiness είναι sexiness. Και ο Έλληνας οδηγός, ακόμη κι αν το παιδί του το ίδιο είναι ανάπηρο, δε θα διστάσει να παρκάρει πάνω σε ράμπα «για 5 λεπτάκια μόνο».

 

Δείτε το βίντεο.

Πηγή: hellasdirect.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS