ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς ένας μαθητής μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση για την επιλογή των σπουδών του;

Η Κωνσταντίνα Γιαννακούρα-Taylor των εκπαιδευτηρίων Καίσαρη δίνει όλες τις απαντήσεις.

Πώς ένας μαθητής μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση για την επιλογή των σπουδών του;

Μιλήσαμε με την Κωνσταντίνα Γιαννακούρα-Taylor, Υπεύθυνη του τμήματος Συμβουλευτικής & Καριέρας των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη:

-Πώς μπορεί ένας μαθητής σε τόσο μικρή ηλικία, να πάρει αποφάσεις σχετικά με το σπουδαστικό και επαγγελματικό μέλλον του, και μάλιστα, τις Σωστές Αποφάσεις;

Η αλήθεια είναι ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία, είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς επιστημονική καθοδήγηση και βοήθεια. Στο Σχολείο μας έχουμε μια ολοκληρωμένη διαδικασία Συμβουλευτικής σπουδών και καριέρας που είναι ενσωματωμένη στο βασικό μας πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας, ανεξαιρέτως, από το Γυμνάσιο έως και την Γ᾽ Λυκείου, επωφελούνται από τη συμβουλευτική διαδικασία και προετοιμάζονται σωστά προκειμένου να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

-Με ποιον τρόπο υποστηρίζονται οι μαθητές στη Συμβουλευτική διαδικασία ώστε να καταφέρουν να βρουν αυτό που πραγματικά τους ταιριάζει και μπορεί να τους κάνει επιτυχημένους, αλλά κυρίως ευτυχισμένους;

Είναι μια σύνθετη διαδικασία: Με ένα πλήθος αξιόπιστων και σύγχρονων εργαλείων και δράσεων Βοηθάμε το παιδί να αρχίσει να γνωρίζει τον εαυτό του, να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις του. Προσφέρουμε στα παιδιά, έγκυρο και επίκαιρο υλικό για Πανεπιστήμια, Σχολές, επαγγέλματα και προοπτικές τους. Στηρίζουμε τα παιδιά στον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους, ώστε η μετάβαση στην επόμενη φάση της ζωής τους να γίνεται με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο.

-Ποια είναι τα αποτελέσματα που έχετε δει/πετύχει μέχρι τώρα;

Αφενός, μάς δίνει ιδιαίτερη χαρά που κάθε χρόνο βλέπουμε τους μαθητές μας να πετυχαίνουν σε Πανεπιστήμια της πρώτης τους προτίμησης στην Ελλάδα ή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (είτε Ευρώπη είτε Αμερική). Αφετέρου, πολλοί από τους Αποφοίτους του σχολείου μας, είναι πλέον επιτυχημένοι επαγγελματίες και στηρίζουν το Σχολείο και το Τμήμα Συμβουλευτικής, όντας κοντά στους μαθητές μας όταν τους χρειαστούν.

-Τη σημερινή εποχή αρκετές οικογένειες δυσκολεύονται να προσφέρουν στα παιδιά τους εκπαίδευση σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη προσφέρουν τη δυνατότητα Υποτροφίας;

Βεβαίως, με στόχο να δώσουμε ευκαιρίες σε μαθητές που το αξίζουν, το Σχολείο μας κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε εξωσχολικούς και εσωσχολικούς μαθητές να διεκδικήσουν μια θέση με υποτροφία που φτάνει έως και στο 100% του ύψους των διδάκτρων.

Photo: Annie Spratt

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.