«Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να βλέπουμε μία ταινία την εβδομάδα. Τώρα πλέον βλέπουμε μία ταινία κάθε μέρα. Βασικά βλέπουμε την Μαίρη Πόπινς. Κάθε μέρα,» λέει ο «απελπισμένος» μπαμπάς Pol Mallafré από την Ισπανία, ο οποίος μετά από 15 ημέρες εγκλεισμού σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα μαζί με την σύζυγό του και την 4χρονη κόρη τους, κοιτάζει τον φακό του BBC Reel με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Στο ντοκιμαντέρ που γύρισαν μόνοι τους, στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους, η οικογένεια  Mallafré μιλάει για το πώς είναι στα αλήθεια να είσαι σε καραντίνα σε ελάχιστα τετραγωνικά με μία γάτα και ένα μικρό κοριτσάκι που θέλει να βλέπει το ίδιο φιλμ κάθε μέρα και έχει κολλήσει πολύχρωμα χαρτόνια στους τοίχους για να μετράει τις μέρες που περνούν. 

«Πρέπει να κρύβουμε το τηλεκοντρόλ κάπου πολύ ψηλά για να μην μπορεί να το βρει. Αισθάνομαι λες και παίζουμε Pac Man μέσα στο σπίτι μας,» λέει ο Pol που έχει αναλάβει εδώ χρέη αφηγητή. 

«Καμιά φορά κλειδωνόμαστε στην τουαλέτα για να γλιτώσουμε, να κάνουμε ένα διάλειμμα και να χαζέψουμε λίγο στα social media. Έχουμε δέσει σκοινιά κάτω από το τραπέζι και έχουμε φτιάξει μία κούνια, ο καναπές μας έχει γίνει κουκλοθέατρο και το πιάνο έχει μεταμορφωθεί σε ραφιέρα». 

Πραγματικά μέσα σε αυτό το σπίτι επικρατεί πραγματικός χαμός, αλλά με κάποιον τρόπο όλα φαίνονται να λειτουργούν στην εντέλεια μέσα σε απολαυστικές, ξεκαρδιστικές στιγμές, οικογενειακής χαράς. Εξαντλητικής μεν, χαράς δε.

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS