ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποιος είναι ο μέσος ετήσιος μισθός στη Google;

Θα μπορούσε να αποτελεί την αμοιβή των ονείρων μας. Μόνο που ήρθε στο φως μετά τις σφοδρές κατηγορίες που δέχτηκε η εταιρεία για ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή

Ποιος είναι ο μέσος ετήσιος μισθός στη Google;

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Google στo Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζουν μέσο ετήσιο μισθό ... 160.000 δολάρια!

Αυτή η αμοιβή δείχνει να έρχεται σε αντίθεση με παλαιότερους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι τα γραφεία της στη Βρετανία είναι αρκετά μικρότερα συγκριτικά με εκείνα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Margaret Hodge, πρώην επικεφαλής του οικονομικού τμήματος, σχολίασε πως οι τόσο υψηλοί μισθοί αποδεικνύουν ότι «η παρουσία στη συγκεκριμένη χώρα δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας». Αντίθετα, «οι εργαζόμενοι πληρώνονται αρκετά, γιατί προσθέτουν αξία, πουλώντας διαφημίσεις, κλείνοντας συμφωνίες, σχεδιάζοντας νέα προϊόντα».

Το ύψος της αμοιβής αποκαλύφθηκε μετά από τις έντονες κριτικές που δέχτηκε η Google για φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, έχει κατηγορηθεί ότι έστειλε σχεδόν 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τα βρετανικά έσοδά της, μέσω Ιρλανδίας, σε ένα λαβύρινθο εταιρειών στην Ολλανδία και τις Βερμούδες, όπως αποκάλυψε ο Guardian.

Τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα, η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να πληρώσει μόνο 130 εκατομμύρια δολάρια για φόρους που οφείλει την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο, με βάση υπολογισμούς της Independent, το ύψος των φορολογικών χρεών της στη Βρετανία μπορεί να αγγίζει και τα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Read Next

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.