Μετά από 123 χρόνια έντονης παρουσίας στο χώρο της μόδας, το ιστορικό κατάστημα Henri Bendel αποφάσισε να σταματήσει οριστικά τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2019. Αυτή η δυσάρεστη απόφαση οφείλεται κυρίως στις εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις και στην έλλειψη κερδοφορίας.

Το Henri Bendel άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1895. Ανήκει στον ίδιο όμιλο με το γνωστό οίκο εσωρούχων Victoria’s Secret.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο brand έχει συνδεθεί με τις πρωταγωνίστριες δύο αγαπημένων γυναικείων σειρών, του Sex and The City και του Gossip Girl. Τόσο η Carrie όσο και η Serena περνούσαν ατελείωτες ώρες χαζεύοντας στους πολυτελείς ορόφους του καταστήματος, προκειμένου να ψωνίσουν τη μία και μοναδική τσάντα, που θα αναδείκνυε το λουκ τους.

Το συγκεκριμένο brand έχει συνδεθεί με τις πρωταγωνίστριες δύο αγαπημένων γυναικείων σειρών, του Sex and The City και του Gossip Girl.

Το Henri Bendel άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1895. Ανήκει στον ίδιο όμιλο με το γνωστό οίκο εσωρούχων Victoria’s Secret. Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LBrand ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη λειτουργία της Bendel για να βελτιώσουμε το κέρδος της εταιρείας και να επικεντρωθούμε στα μεγαλύτερα brand μας, που έχουν μεγαλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό. Ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες που στήριξαν και αγάπησαν τις τσάντες Henri Bendel όλα αυτά τα χρόνια».

Αυτή η δυσάρεστη απόφαση οφείλεται κυρίως στις εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις και στην έλλειψη κερδοφορίας.

 

 

TAGS