Η Δανία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο να ζεις αν είσαι γυναίκα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Η έρευνα των USA News και του World Report περιέχει τις απόψεις 7.000 γυναικών, οι οποίες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν χώρες με βάση πέντε χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την ισότητα των φύλων, την ισότητα των εισοδημάτων, την ασφάλεια και την προοδευτικότητα.

Στόχος της λίστας ήταν να «μετρηθεί η παγκόσμια αντίληψη για τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου με βάση κάποια ειδικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με τις χώρες».

Η έκθεση αναφέρει ότι η Δανία μπορεί να είναι «μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη φορολογία, να έχει πολύμηνους χειμώνες και ο ήλιος να πέφτει πριν από τις 16:00 αλλά τις γυναίκες της Δανίας τις ζηλεύει όλος ο πλανήτης.»

 

Η Δανία είναι μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη φορολογία, έχει πολύμηνους χειμώνες και ο ήλιος πέφτει πριν από τις 16:00 αλλά τις γυναίκες της Δανίας τις ζηλεύει όλος ο πλανήτης.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η Δανία βρίσκεται σταθερά σε υψηλή κατάταξη (ήρθε 10η στη συνολική λίστα των καλύτερων χωρών του κόσμου) διότι διαθέτει ένα γενναιόδωρο κράτος πρόνιας.

Μαζί με το "δωρεάν" συστήμα υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, η χώρα προωθεί επίσης ένα σύστημα φροντίδας των παιδιών με βάση τις αποδοχές και πρόγραμμα γονικής άδειας που είναι από τα πιο ευέλικτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Δανία επίσης κατατάχθηκε 2η καλύτερη χώρα για να αναθρέψει κάποιος παιδιά και 4η στην ευημερία των μητέρων και των παιδιών ανάμεσα σε 179 χώρες.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν βγεί σε σύνταξη στη Δανία είναι επίσης οι πιο ικανοποιημένες σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Eurostat.

 

Δεύτερη στη λίστα των USA News είναι η Σουηδία, η οποία φέρεται να έχει τις πιο προοδευτική στάση απέναντι στην ισότητα των φύλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov.

O Καναδάς, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τις κορυφαίες χώρες του κόσμου, είναι η τρίτη καλύτερη χώρα για τις γυναίκες. Η έκθεση αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Καναδά έχει κάνει την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών μέρος της εγχώριας και της εξωτερικής πολιτικής.

Η Ολλανδία ήρθε στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενη από τη Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και την Αυστρία.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 21η θέση στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για τις γυναίκες ενώ βρίσκεται στην 26η θέση σε σύνολο 60 χωρών στη λίστα με τις καλύτερες χώρες του κόσμου.

Στο τέλος της λίστας βρίσκονται η Αλγερία και το Πακιστάν, δύο χώρες που έχουν επικριθεί έντονα για τις προσεγγίσεις τους σ τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιμετώπιση των γυναικών.

Δείτε όλη τη λίστα εδώ.

TAGS