Μετά από περίπου 4 μήνες απουσίας οι τεράστοι Ολυμπιακοί κύκλοι επέστρεψαν στο λιμάνι του Τόκιο σαν μία ένδειξη ελάχιστης κανονικότητας που υπόσχεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν το καλοκαίρι, πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς.

Το πλωτό μνημείο έχει ύψος 15,3 μέτρα, πλάτος 32,6 μέτρα και ζυγίζει 69 τόνους, ενώ τοποθετήθηκε στον κόλπο του Τόκιο στις αρχές του 2020, όταν ξεκίνησε η τελική αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Όμως, τον Αύγουστο απομακρύνθηκαν από το σημείο, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης.  

Η επιστροφή τους σημαίνει ότι οι Αγώνες πλησιάζουν και ο πλανήτης ανυπομονεί για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. 

Ο  διευθυντής προγραμματισμού της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο, Ατσούσι Γιανασιμίζου. «Το σύμβολο είναι εδώ, θέλουμε οι κάτοικοι του Τόκιο αλλά και η διεθνής κοινότητα να αισθανθούν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες πλησιάζουν. Επίσης, θέλουμε όλοι να νιώθουν ότι οι αγώνες σίγουρα θα γίνουν την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε μιλώντας στο Reuters. 

Το μνημείο θα παραμείνει στο σημείο, δίπλα στην Rainbow Bridge, μέχρι την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών αγώνων και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από το έμβλημα των Παραολυμπιακών αγώνων.  

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου του 2021.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Kεντρική φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS