Ποιος έχει το χρόνο και τη διάθεση για πολύωρα μαγειρέματα στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών; Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν στο οπλοστάσιό μας συνταγές που μας λύνουν τα χέρια, καθώς δεν απαιτούν παρά ελάχιστα υλικά και ελάχιστη ώρα για να φέρουν στο πιάτο μας τις νοστιμότερες λιχουδιές.
Μια από αυτές είναι η πίτσα με βασιλικό και λαχανικά, που ουσιαστικά φτιάχνεται με ό,τι υπάρχει στο μποστάνι – ή έστω στο ψυγείο μας. Προσθέτουμε μοτσαρέλα, φέτα και, προαιρετικά, προσούτο, αν και ακόμα και η χορτοφαγική εκδοχή της είναι πεντανόστιμη. Ξεχειλίζει από γεύσεις και αρώματα της εποχής.
Υλικά:
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
αλάτι
πιπέρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας
λίγο αλεύρι
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες προσούτο
2 κουτ. της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο www.tasty-guide.gr
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
Photo by Aurélien Lemasson-Théobald on Unsplash