Η κοινωνία ανά τα χρόνια μας έχει δημιουργήσει την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες δεν μπορούν να βρουν την ευτυχία, αν δεν έχουν παντρευτεί και δεν έχουν κάνει παιδιά. Ωστόσο, ο καθηγητής συμπεριφορικών επιστημών Πολ Ντόλαν και τα αποτελέσματα της έρευνάς του δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη, ή μάλλον με ένα κομμάτι αυτής της άποψης.

Οι γυναίκες που είναι ανύπαντρες και δεν έχουν αποκτήσει παιδιά είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι από όλους, σύμφωνα με έναν καθηγητής συμπεριφορικής. Ο Πολ Ντόλαν, επίσης τόνισε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών είναι πιο πιθανόν να ζήσουν περισσότερο από όσους έχουν παντρευτεί και έχουν αποκτήσει παιδιά, ενώ είναι επιπροσθέτως και υγιέστερες.

Ο καθηγητής είπε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα παραδοσιακά σύμβολα της επιτυχίας δεν συμβαδίζουν απόλυτα με τα επίπεδα ευτυχίας. Ο γάμος μπορεί πραγματικά να ωθήσει σε μία ζωή με λιγότερο άγχος και να βοηθήσει στην οικονομική ανέλιξη, αλλά μόνο όταν μιλάμε για τους άντρες. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα παντρεμένα ζευγάρια ως συλλογικότητες δηλώνουν πιο ευχαριστημένα, αλλά και πάλι αυτό στην πλειοψηφία οφείλεται στο πώς βιώνει τον γάμο ο άντρας της υπόθεσης και όχι η γυναίκα.

Ο καθηγητής είπε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα παραδοσιακά σύμβολα της επιτυχίας δεν συμβαδίζουν απόλυτα με τα επίπεδα ευτυχίας.

«Ο άνδρας παίρνει λιγότερα ρίσκα, κερδίζει περισσότερα χρήματα στη δουλειά και ζουν περισσότερο. Η γυναίκα από την άλλη πλευρά πρέπει να τα ανέχεται όλα αυτά και πεθαίνει νωρίτερα από ότι αν δεν είχε παντρευτεί. Η υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη κοινωνική ομάδα είναι οι γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ και που δεν έκαναν ποτέ παιδιά» ανέφερε.

Και συνέχισε «Οι παντρεμένοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένη από άλλες κοινωνικές ομάδες μόνο όταν το έτερον τους ήμισυ είναι στο δωμάτιο όταν τους γίνει η ερώτηση 'πόσο ευτυχισμένος είσαι'. Όταν λείπει ο σύζυγός τους τότε είναι 'απόλυτα δυστυχισμένοι»

Σε περίπτωση, λοιπόν, που είστε σε ηλικία γάμου και προσπαθείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να κάνετε το μεγάλο βήμα, τότε η συμβουλή του Ντόλαν είναι η εξής: «Έχουμε κάποια πολύ καλά μεγάλου μεγέθους δεδομένα που ακολουθούν τους ίδιους ανθρώπους στην πορεία του χρόνου, αλλά θα κάνω μία μεγάλη δυσχρηστία αυτής της επιστήμης και απλά θα πω: Εάν είσαι άντρας, πιθανότατα πρέπει να παντρευτείς. Εάν είσαι γυναίκα, μην μπεις στον κόπο».

Δείτε μια σχετική ομιλία του Πολ Ντόλαν

 

ΦΩΤΟ: @rpnickson

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS