Ένας πίνακας του Vincent van Gogh κλάπηκε από ένα ολλανδικό μουσείο, που ήταν κλειστό στα πλαίσια των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό. Πρόκειται για το έργο «The Parsonage Garden at Nuenen in Spring» («Ο κήπος της ενορίας της Νούενεν την άνοιξη»), που ο Van Gogh ζωγράφισε το 1884 όταν βρισκόταν με τους γονείς του στη Νούενεν, όπου ο πατέρας του ήταν ιερέας. Να σημειωθεί ότι η αξία του πίνακα εκτιμάται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, την ημέρα των γενεθλίων του ζωγράφου, οι κλέφτες έσπασαν την κεντρική πόρτα του μουσείου Singer Laren, της πόλης Λάρεν και πήραν μόνο αυτόν τον πίνακα. Παρότι ο συναγερμός του μουσείου ενεργοποιήθηκε, οι δράστες πρόλαβαν να διαφύγουν πριν φτάσει η αστυνομία.

Ο διευθυντής του μουσείου, Jan Rudolph de Lorm, είπε σε συνέντευξη τύπου ότι είναι «απίστευτα θυμωμένος» για την απώλεια του πίνακα, που μάλιστα το συγκεκριμένο έργο δεν ανήκε στο μουσείο, αλλά ήταν δάνειο από το μουσείο Groninger. «Είναι αυτό ακριβώς που δε θέλεις να σου συμβεί ως μουσείο που έχει έναν πίνακα ως δάνειο. Ένας όμορφος και συγκινητικός πίνακας, από έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους μας, Πρέπει να επιστρέψει όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα, για να απολαύσουμε και πάλι αυτήν την όμορφη τέχνη», δήλωσε.

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του το μουσείο Groninger, στο οποίο ανήκει το έργο, σημειώνει ότι αυτή η ελαιογραφία του 1884 είναι το μόνο έργο Van Gogh που έχει στη συλλογή του. «Είμαστε σοκαρισμένοι από τα νέα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σχετικά».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ειδικοί σε κλοπές έργων τέχνης βοηθούν στον εντοπισμό του έργου, που προστέθηκε επίσης στη λίστα της Interpol με κλεμμένα έργα τέχνης.

Δείτε τον εν λόγω πίνακα που κλάπηκε: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS