Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός στο Παρίσι, μια πόλη διάσπαρτη με ζαχαροπλαστεία υψηλής ποιότητας. Ωστόσο η οικογενειακή σοκολατερί À la Mère de Famille έχει καταφέρει να λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και περισσότερους από δυόμιση αιώνες και αναδεικνύεται σήμερα στο παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Πόλης του Φωτός.

Ιδρύθηκε το 1761 από τον Pierre-Jean Bernard, έναν νεαρό παντοπώλη που όταν μετακόμισε από το Κολουμιέ στο κέντρο του Παρισιού, αποφάσισε να ανοίξει ένα γωνιακό μαγαζί στο νούμερο 35 της οδού Faubourg Montmartre. Εκεί, άρχισε να προσελκύει περαστικούς με ένα πλήθος γλυκισμάτων, από πραλίνες μέχρι βαζάκια με μέλι.

Στις μέρες μας, μια νέα ομάδα σοκολατοποιών συνεχίζει να κρατά ζωντανό το πνεύμα του μαγαζιού. Από το 2000 βρίσκεται στο τιμόνι ο Etienne Dolfi -που στο παρελθόν συνεργαζόταν με την επιχείρηση ως ζαχαροπλάστης- μαζί με τα παιδιά του. Ο Dolfi κατάφερε να ανοίξει ακόμα δέκα καταστήματα À la Mère de Famille σε διάφορα σημεία του Παρισιού, που προσφέρουν παλιομοδίτικα γλυκίσματα όπως ζαχαρωμένα φρούτα και τα εμβληματικά μπισκότα Montmartre Palet.

Παρ' όλα αυτά, κανένα από τα καινούρια καταστήματα δεν μπορεί να συγκριθεί σε ατμόσφαιρα γλυκιάς νοσταλγίας με το πρώτο που άνοιξε στην οδό Faubourg Montmartre, με την αυθεντική πρόσοψη, το υπέροχο δάπεδο και τα ξύλινα ράφια όπου στοιβάζονται κάθε λογής λιχουδιές.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.lameredefamille.com

Δείτε φωτογραφίες από την À la Mère de Famille.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.


 


 

 

TAGS