ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πιάνοντας τον χάρτινο Μάη: Πρωτομαγιά στο σπίτι με τα παιδιά και δημιουργικές ασχολίες

Το κυνήγι της Άνοιξης μπορεί να γίνει μια πολύωρη και διασκεδαστική απασχόληση για γονείς και παιδιά.

Πιάνοντας τον χάρτινο Μάη: Πρωτομαγιά στο σπίτι με τα παιδιά και δημιουργικές ασχολίες

Γεμάτη μυρωδιές, χρώματα, σχήματα, λουλούδια, φυτά, έντομα και ζωάκια, καμία εποχή δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο η άνοιξη. Κι αν τη φετινή Πρωτομαγιά είμαστε κάπως περιορισμένοι στις μετακινήσεις μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την γιορτάσουμε με πρωτότυπους τρόπους. Άλλωστε η φύση, και μαζί της και η άνοιξη, βρίσκονται παντού: από τα πιο ψηλά βουνά, μέχρι το πιο μικρό γλαστράκι και μας περιμένει να την εντοπίσουμε!

Το «κυνήγι» της Άνοιξης

Πάμε να "κυνηγήσουμε" την Άνοιξη; Μην ανησυχείς. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο την παρατηρητικότητά μας για να πιάσουμε τα στοιχεία της.

Θα χρειαστείς:

  • Χαρτί
  • Μολύβι
  • Χρώματα (προαιρετικά)
  • Φωτογραφική μηχανή ή κινητό με φωτογραφική (προαιρετικά)

Πού θα πάμε;

Συζήτησε με την οικογένειά σου πού θα κινηθείτε τη φετινή Πρωτομαγιά. Μήπως έχετε κοντά σας κάποιο άδειο χωράφι; Περπατάτε στα γύρω τετράγωνα από το σπίτι; Μήπως κάποιο μικρό άλσος βρίσκεται σχετικά κοντά; Ακόμη και τα παρτέρια σε μια ανοιχτή πλατεία και σε χώρους πράσινου κρύβουν εκπλήξεις, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τις αισθήσεις σου!

Πιάνοντας τον χάρτινο Μάη: Πρωτομαγιά στο σπίτι με τα παιδιά και δημιουργικές ασχολίες

Τι θα συναντήσουμε;

Προσπάθησε να σκεφτείς τουλάχιστον 10 πράγματα που έχουν να κάνουν με την ανοιξιάτικη Φύση και τα οποία είναι πιθανόν να συναντήσεις στη βόλτα σου.

Κατάγραψέ τα όλα σε μια λίστα.

Αν σε βοηθάει, κάνε την καταγραφή σου με βάση τις παρακάτω κατηγορίες: ζώα, φυτά, καιρός, γη, άλλα (όπως ήχοι ή μυρωδιές).

Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη, άλλωστε η λίστα σου μπορεί να είναι:

  • όσο μεγάλη θέλεις. Αν σκεφτείς δηλαδή 30 στοιχεία της Άνοιξης, μην διστάσεις να τα βάλεις. Έχε πάντα όμως υπόψη σου, το διαθέσιμο χρόνο για βόλτα και εξερεύνηση.
  • όσο πιο συγκεκριμένη μπορείς. Ανάλογα δηλαδή με το πού ζεις, μπορεί να γνωρίζεις ήδη ονόματα λουλουδιών που μπορεί να συναντήσεις, όπως η μαργαρίτα ή η παπαρούνα, ή κάποια ζωάκια που βρίσκονται τριγύρω, όπως η πασχαλίτσα, η χελώνα ή το κοτσύφι, ίσως ίσως και ποια δέντρα ανθίζουν κοντά στο σπίτι σου, όπως η νεραντζιά, η κουτσουπιά ή η μηλιά.
  • όσο πιο περίπλοκη και γεμάτη προκλήσεις θέλεις. Αν ξέρεις ότι κοντά σου ζουν χελιδόνια, μπορεί να γράψεις στη λίστα 4 χελιδόνια αντί για 1 και να πρέπει να ψάξεις για τόσα. Ή να σημειώσεις έναν ιστό αράχνης που βρίσκεται σε θάμνο και να πρέπει να τον εντοπίσεις.
  • όσο πιο γεμάτη με αισθήσεις θες. Έχουμε 5 αισθήσεις, οπότε μην σταματήσεις στην όραση! Χάιδεψε ή αγκάλιασε ένα δέντρο, άκου τον αέρα, μύρισε το χώμα. Ειδικά για τις αισθήσεις, κάποιος μεγάλος που εμπιστεύεσαι μπορεί να σου πει αν κάτι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

*Σίγουρα μπορείς να σκεφτείς πάρα πολλά στοιχεία που συνθέτουν τη Φύση στην περιοχή σου, ώστε να φτιάξεις ένα προκλητικό και ενδιαφέρον "κυνήγι"

Πώς θα "πιάνουμε" τα στοιχεία;

  • Αφού φτιάξεις τη λίστα, μπορείς είτε να την αφήσεις ως έχει, είτε να ζωγραφίσεις και να χρωματίσεις τα στοιχεία που σκέφτηκες.
  • Με το δεύτερο τρόπο θα έχεις και μια εικόνα του τι θα ψάξεις στο "κυνήγι".
  • Πρόσθεσε ένα κουτάκι δίπλα σε κάθε στοιχείο για να το "τικάρεις" κάθε φορά που βρίσκεις αυτό το στοιχείο στη βόλτα σου.

Φύγαμε για εξερεύνηση!

  • Πάρε τη λίστα σου και ένα μολύβι και βγες βόλτα. Προαιρετικά μπορείς να έχεις μαζί και χρώματα, ένα τετράδιο και μια φωτογραφική μηχανή.
  • Τηρώντας πάντα τους κανόνες αποστάσεων και ατομικής υγιεινής που ισχύουν αυτήν την περίοδο, παρατήρησε γύρω σου και ψάξε να βρεις όλα τα στοιχεία που έχεις καταγράψει.
  • Κάθε φορά που εντοπίζεις ένα στοιχείο, βάλε ένα τικ δίπλα του ή στο κουτάκι που πιθανόν έχεις φτιάξει.

Αγαπάμε την Άνοιξη

Θυμήσου πως ό,τι ζωάκι βρίσκουμε, το αφήνουμε στην ησυχία του αλλά και κάθε φυτό στη θέση του (εκτός αν ήδη βρίσκεται πεσμένο στο έδαφος). Έτσι η Φύση θα είναι εκεί και στην επόμενη βόλτα μας!

Εάν κάτι σου αρέσει πάρα πολύ ή θες να το δείξεις σε κάποιον μεγάλο ή σε κάποιον φίλο σου, τότε άκου μια ιδέα: ζωγράφισέ το στο τετράδιο που θα πάρεις μαζί σου, ή φωτογράφισε το για να το μοιραστείς μαζί τους όταν επιστρέψεις στο σπίτι! Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να “φέρεις” κάτι πίσω στο σπίτι για να ψάξεις πληροφορίες για αυτό σε βιβλία και στο διαδίκτυο!

Έμπνευση

-Μήπως κάτι που είδες στη βόλτα, σου άρεσε πολύ και σου έκανε εντύπωση;

-Τότε ίσως μπορείς να γράψεις για αυτό ένα ποιηματάκι, ένα τραγούδι ή ακόμη και ένα παραμύθι!

«Πιάνοντας» τον χάρτινο Μάη

Επειδή όπως είπαμε η φετινή Πρωτομαγιά είναι αλλιώτικη από τις άλλες, σου προτείνουμε να φτιάξεις χάρτινα πολύχρωμα λουλούδια και να “πιάσεις” έτσι τον Μάη! Μπορείς αν θες, να τα στολίσεις σε κάποια γωνιά του σπιτιού ή να φτιάξεις ακόμα και ένα Μαγιάτικο στεφάνι με αυτά!

Θα χρειαστείς:

  • Χρωματιστά χαρτιά διαφόρων ειδών (παλιά χαρτιά ανακύκλωσης, εφημερίδες, περιοδικά, χαρτιά που σου έχουν περισσέψει από άλλες χειροτεχνίες κ.ά.)
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Μολύβι, γόμα
  • Συρραπτικό

Αν δεν έχεις χρωματιστά χαρτιά μπορείς να τα φτιάξεις με ένα πολύ απλό και γρήγορο τρόπο. Πάρε παλιά χαρτιά και βούτηξέ τα μέσα σε χρώματα. Είτε σε “χρώματα από… παλιά χρώματα”, είτε σε ποτήρια με νερό και τέμπερα. Άφησε τα να στεγνώσουν στον ήλιο και είναι έτοιμα να δημιουργήσεις τα πολύχρωμα λουλούδια σου.

Δες το βίντεο και ανακάλυψε τους τρόπους που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα λουλούδια από χαρτί. Μπορείς να ανακαλύψεις κι άλλους δικούς σου τρόπους;

Πηγή: paidiamenoumespiti.gr

Photo: @thefoxicon

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.