«Έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγη ώρα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε ηλικία 57 ετών μετά από μεγάλη και πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου μετά από σοβαρή υποτροπή της νόσου της, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. 

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων» είχε δηλώσει πριν από ενάμιση χρόνο η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Κάνοντας τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού εντοπίστηκε καρκίνος στον δεξιό μαστό. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της. Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της τρία παιδιά.

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».  αναφέρει η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού.

Κεντρική φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS