Οι cat lovers τώρα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάστε εμβληματικά έργα τέχνης που τιμούν τη γάτα από την άνεση του καναπές σας, χωρίς να παρευρεθείτε σε κάποιο μουσείο. Αρκεί να εξερευνήσετε εικονικά την εξαιρετική έκθεση «Cats in Art History».

Οι γάτες, χνουδωτές, παχνιδιάρες και ναζιάρες, έχουν εμφανιστεί σε πολλά έργα στην ιστορία της τέχνης: από την Αρχαία Αίγυπτο, όπου αποτελούσαν ιερό σύμβολο, μέχρι σε πίνακες του Βερονέζε, του Μανέ, του Ρενουάρ και του Ντελακρουά. Το virtual μουσείο Universal Museum of Art τα συγκεντρώνει σε μία έκθεση που θα γεμίσει την οθόνη του υπολογιστή σου με γάτες οι οποίες δεν είναι μόνο διακοσμητικές αλλά κάποιες φορές κρύβουν και συμβολισμούς.

Ως το επίκεντρο ενός πίνακα ή ως μια διακριτική παρουσία στο παρασκήνιο, η γάτα περιπλανιέται σε πολλά έργα, από έναν πίνακα του Ρενουάρ έως μια αφίσα για το καμπαρέ του Ροντόλφ Σαλίς, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε μοναδικούς πίνακες από την Αρχαία Αίγυπτο, όπου λατρευόταν ως θεός.

Η έκθεση «Cats in Art History», που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Εθνικών Μουσείων της Γαλλίας, περιλαμβάνει 75 έργα, τα οποία είναι τοποθετημένα στο εικονικό περιβάλλον των τεσσάρων δωματίων μίας παρισινής έπαυλης. Η πλοήγηση είναι εύκολη και αρκεί να πατήσεις με τον κέρσορα σε έναν πίνακα για να διαβάσεις αναλυτικά την ιστορία του. Μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση εδώ. 

Δείτε το teaser της έκθεσης παρακάτω

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS