Πολλά είναι τα μυστήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο που μας απασχόλησαν. Από τις μελανιές του Μάικλ Φελπς και τις ταινίες στα σώματα των αθλητών, μέχρι το λόγο που οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν τα μετάλλια. Για όλα αυτά βρήκαμε εξήγηση. Τι γίνεται όμως με τα λουλούδια; 

Η παράδοση των Ολυμπιακών, θέλει με κάθε μετάλλιο, να δίνεται στους Ολυμπιονίκες και μία ανθοδέσμη. Στους Αγώνες του Ρίο όμως, αυτό δεν συμβαίνει. Τη θέση του μπουκέτου έχει πάρει ένα πολύχρωμο γλυπτό του λογότυπου του Ρίο. Γιατί άραγε;

Η Άννα Κορακάκη κρατά το αναμνηστικό

Αρκετοί ανταποκριτές, αλλά και απλοί θεατές αναρωτήθηκαν «Για ποιο λόγο δεν δίνονται λουλούδια στους Ολυμπιονίκες του Ρίο;» 

Σαστισμένοι οι χρήστες του Twitter επισήμαναν, ότι η Βραζιλία έχει τόνους τροπικών λουλουδιών. Αλλά αποδεικνύεται ότι η έλλειψη έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα.

Το λογότυπο των Αγώνων του Ρίο

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, εκπρόσωπος του Ρίο 2016, δήλωσε ότι δεν θα μοιράσουν τροπικά λουλούδια στους αθλητές - που αργότερα θα τα πετάξουν - διότι πρόκειται για σπάταλη και όλο αυτό δεν είναι καθόλου βιώσιμο. Αντ 'αυτού, με κάθε μετάλλιο θα δίνεται ένα πολύχρωμο γλυπτό του λογότυπου των Ολυμπιακών του Ρίο. Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η το Ρίο γίνεται έτσι η πρώτη χώρα που δεν δίνει λουλούδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τόνισε ο εκπρόσωπος. 

Αφού λοιπόν η τελετή έναρξης είχε να κάνει τόσο πολύ με την αειφορία, η κίνηση αυτή έχει πραγματικά νόημα. Τα λουλούδια μαραίνονται και πεθαίνουν, αντίθετα, το μικρό γλυπτό και τα μετάλλιά τους θα είναι για πάντα.

TAGS