Εκ πρώτης όψης μοιάζει με καθημερινή σκηνή: Παιδιά και ενήλικες πάνω σε τραμπάλες, να παίζουν, να γελούν και να κουβεντιάζουν. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια παιδική χαρά μοναδική στον κόσμο. Πρόκειται για τις τραμπάλες που τοποθετήθηκαν στον ατσάλινο φράχτη που χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό, λειτουργώντας σαν συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ιδέα είχε γεννηθεί ήδη από το 2009 από τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής Ronald Rael και την καθηγήτρια Design Virginia San Fratello και υλοποιήθηκε μόλις τώρα, με στόχο να χρησιμοποιήσει «το χιούμορ και την εφευρετικότητα για να σχολιάσει τη ματαιότητα του χτισίματος συνόρων» κατά τα λεγόμενα του Dr. Rael.

Έτσι, το κοινό παιχνίδι των παιδιών από τις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ σε κοντινό πλάνο φαίνεται σαν μια καθημερινή σκηνή, αν απομακρυνθούμε λίγο και δούμε τη γενική εικόνα μετατρέπεται μπροστά στα μάτια μας σε χειρονομία ενότητας, σε όπλο κατά του διχασμού: σε ένα όπλο, σύμφωνα με τον καθηγητή που εμπνεύστηκε την ιδέα, «γεμάτο χαρά, ενθουσιασμό και αλληλεγγύη στα τείχη».

Δείτε ένα βίντεο από κόσμο να παίζει στις τραμπάλες:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS