Αν πρόκειται να δείτε μια θεατρική παράσταση στις γιορτές, μπορεί να είναι το «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως», στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου και η ομάδα Ξανθίας, μετά τους συγγραφείς  Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Αργύρη Εφταλιώτη και Μιχαήλ Μητσάκη, ανεβάζουν με επιτυχία ένα ακόμα λογοτεχνικό έργο στη σκηνή, το ομώνυμο, υπέροχο διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού.

Η παράσταση μάς προσκαλεί να επιβιβαστούμε στο “Rio Grande”, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της εποχής, που ταξιδεύει από τον Πειραιά έως τη Νάπολη της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο ποιητής και αφηγητής της ιστορίας συναντά μια παιδική του φίλη και τον βαθύπλουτο πατέρα της. Οι νέοι ερωτεύονται αλλά ο πατέρας έχει άλλα σχέδια για την κόρη του. Οι δύο ερωτευμένοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις αποστάσεις που τους χωρίζουν, την ηλικιακή, τη γεωγραφική, αλλά όχι την κοινωνική, όπως την ορίζει το χρήμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται σαν αεράκι πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου.

Παίζουν οι Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Αγγελική Μαρίνου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ενώ η μουσική ερμηνεία επί σκηνής ανήκει στον Νίκο Κολλάρο. Οι εορταστικές παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 25, την Τετάρτη 26, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις κάντε «κλικ» εδώ.

Ο ήρωας της παράστασης, ο ποιητής και αφηγητής της ιστορίας, ερωτεύεται με μια παιδική του φίλη που συναντά εν πλω αλλά δεν καταφέρνει να υπερβεί την κοινωνική απόσταση που τους χωρίζει.

Δες το σποτ της παράστασης.

 

TAGS