ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Το χαμόγελο είναι το πιο όμορφο “φυσικό” στολίδι του προσώπου μας. Όμως, πολλές φορές η εμφάνιση των δοντιών δεν είναι αυτό που θέλουμε και χρειάζεται να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε αισθητικά την εικόνα τους και να χαμογελάμε χωρίς φόβο και ντροπή. Δυσχρωμίες, αποτριβές, κατάγματα, μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια και γενικά ανωμαλίες στο σχήμα τους και τη διάταξη των δοντιών είναι μερικά από τα προβλήματα που μας εμποδίζουν να χαμογελάμε ελεύθερα χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να προσπαθούμε να κρύψουμε τα δόντια μας με το χέρι.

Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι οδοντίατροι προτείνουν την τοποθέτηση όψεων, ώστε να αποκτήσουμε ίσια, λευκά και χωρίς ατέλειες δόντια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν δύο επιλογές, οι όψεις πορσελάνης και οι όψεις ρητίνης. Η κάθε μία έχει τα θετικά της και η επιλογή έγκειται στις ανάγκες και την προτίμηση του κάθε ασθενή. Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στον οδοντίατρο θα σε βοηθήσει να πάρει τη σωστή απόφαση για σένα.

Εμείς μιλήσαμε με την οδοντίατρο Μαριλένα Τσιάκου από την οδοντιατρική κλινική Mr & Mrs Pearl, η οποία μας ενημέρωσε για τις διαφορές των δύο όψεων και μας έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με τις δύο μεθόδους.

Για την κατασκευή των όψεων ρητίνης χρησιμοποιείται νανουβριδική ρητίνη, υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα σφραγίσματα. Οι όψεις από ρητίνη είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση που έχει ο ασθενής. Τα δόντια -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν χρειάζεται να τροχιστούν για να τοποθετηθούν οι όψεις, γεγονός που κάνει τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη και μη επεμβατική, καθώς ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που χρειάζεται τρόχισμα αυτό δεν ξεπερνά το μισό χιλιοστό, το οποίο δεν έχει κανένα αντίκτυπο στη δομή του δοντιού. Σε μόλις μια συνεδρία το πρόβλημά του θα έχει αντιμετωπιστεί και θα έχει αποκτήσει ένα όμορφο και ομοιόμορφο χαμόγελο που θα φαίνεται εντελώς φυσικό. Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο χρειάζεται επίσκεψη στον οδοντίατρο, ο οποίος θα εφαρμόζει μια διαδικασία στίλβωσης και λείανσης στις όψεις. Με την επιμέλεια του ασθενούς μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δέκα χρόνια. Οι όψεις ρητίνης δύνανται στο μέλλον να αντικατασταθούν με όψεις πορσελάνης.

Η δεύτερη επιλογή είναι οι όψεις πορσελάνης. Όπως μας εξήγησε η οδοντίατρος των Mr & Mrs Pearl, Μαριλένα Τσιάκου είναι ουσιαστικά λεπτές φλοίδες πορσελάνης που συγκολλούνται πάνω στα δόντια. Είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Η πορσελάνη είναι ένα υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό. Δεν προσροφά χρωστικές ουσίες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση και μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια χωρίς καμία αλλοίωση. Είναι η καλύτερη επιλογή για τους καπνιστές, καθώς οι όψεις πορσελάνης δεν χρωματίζονται από τον καπνό. Οι όψεις πορσελάνης χαρίζουν ένα λευκό, λαμπερό, ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα που δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο. Για να γίνει η τοποθέτησή τους χρειάζεται να τροχιστούν ελάχιστα τα δόντια, συνήθως σε μεγέθη μικρότερα του μισού χιλιοστού ωστε να μην επηρεαστεί η δομή του δοντιού. Για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος ο ασθενής πρέπει να κάνει περίπου τρεις συνεδρίες.

Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στον οδοντίατρο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε. Το πρώτο ραντεβού στους Mr & Mrs Pearl είναι συμβουλευτικό και εντελώς δωρεάν. Το έμπειρο προσωπικό συζητά με τον κάθε ασθενή τις προσδοκίες του και του εξηγούν τις δυνατότητες που υπάρχουν με βάση το πρόβλημα που έχει.

Ένα όμορφο χαμόγελο δεν είναι άπιαστο όνειρο. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και να κάνεις το πρώτο βήμα.

Κλείσε το συμβουλευτικό σου ραντεβού εντελώς δωρεάν στους Mr & Mrs Pearl και απόκτησε το χαμόγελο που πάντα ήθελες σε ελάχιστο χρόνο

Quick info:

ΑΤΤΙΚΗ

Διεύθυνση: Πλ.Εσπερίδων 3, Γλυφάδα, 16674

Τηλ: 210 8948879

Email: info@thepearls.gr

ΜΥΚΟΝΟΣ

Μοναστήρι, Άνω Μέρα, Μύκονος

2289071600

Email: info@thepearls.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.

20 Μαϊ 2022

Bright Habits: Καλύτερη διάθεση με την απόκτηση μίας και μόνο νέας συνήθειας

Πώς θα επαναφέρεις την καλή ψυχολογία και την ευεξία στη ζωή σου.

Περισσότερα από

Life

20 Μαϊ 2022

Το Ίδρυμα Nobel επιστρέφει δαχτυλίδι Μυκηναϊκών χρόνων στην Ελλάδα

Το δαχτυλίδι είχε κλαπεί κατά την περίοδο της Κατοχής και περιήλθε συν τω χρόνω στο Ίδρυμα Νόμπελ.

20 Μαϊ 2022

Το γνωρίζετε ότι πιθανότατα δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε;

Το γνωρίζατε ότι η ηλικία, η φυσική μας δραστηριότητα και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε;

20 Μαϊ 2022

Οι καλύτερες τροφές για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

19 Μαϊ 2022

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε επάρκεια σιδήρου

Χωρίς επαρκή επίπεδα σιδήρου, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

19 Μαϊ 2022

5 κανόνες διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό

Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές διακόσμησης που θα κάνουν κάθε χώρο στο σπίτι πιο φιλικό και χαρούμενο

18 Μαϊ 2022

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Όλα όσα ετοίμασαν τα μουσεία της Αθήνας για τη μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης

Ήρθε ξανά η ώρα να ξεχυθούμε στα γνωστότερα αθηναϊκά μουσεία, με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

18 Μαϊ 2022

"Ελληνική Αγωγή": Ένα summer camp για όλες τις ηλικίες

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά και προετοιμασία για τις μεγαλύτερες τάξεις.

17 Μαϊ 2022

Σινεμά: Τι ήχο κάνει ένας γάμος όταν σπάει;

"Τα κορδόνια" του Ντανιέλε Λουκέτι αφηγούνται μια ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας.

17 Μαϊ 2022

Η πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου έχει γεύση λεμόνι

Και ναι έγινε διαγωνισμός και για την καλύτερη εορταστική πουτίγκα.