ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Για να χαμογελάμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Το χαμόγελο είναι το πιο όμορφο “φυσικό” στολίδι του προσώπου μας. Όμως, πολλές φορές η εμφάνιση των δοντιών δεν είναι αυτό που θέλουμε και χρειάζεται να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε αισθητικά την εικόνα τους και να χαμογελάμε χωρίς φόβο και ντροπή. Δυσχρωμίες, αποτριβές, κατάγματα, μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια και γενικά ανωμαλίες στο σχήμα τους και τη διάταξη των δοντιών είναι μερικά από τα προβλήματα που μας εμποδίζουν να χαμογελάμε ελεύθερα χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να προσπαθούμε να κρύψουμε τα δόντια μας με το χέρι.

Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι οδοντίατροι προτείνουν την τοποθέτηση όψεων, ώστε να αποκτήσουμε ίσια, λευκά και χωρίς ατέλειες δόντια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν δύο επιλογές, οι όψεις πορσελάνης και οι όψεις ρητίνης. Η κάθε μία έχει τα θετικά της και η επιλογή έγκειται στις ανάγκες και την προτίμηση του κάθε ασθενή. Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στον οδοντίατρο θα σε βοηθήσει να πάρει τη σωστή απόφαση για σένα.

Εμείς μιλήσαμε με την οδοντίατρο Μαριλένα Τσιάκου από την οδοντιατρική κλινική Mr & Mrs Pearl, η οποία μας ενημέρωσε για τις διαφορές των δύο όψεων και μας έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με τις δύο μεθόδους.

Για την κατασκευή των όψεων ρητίνης χρησιμοποιείται νανουβριδική ρητίνη, υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα σφραγίσματα. Οι όψεις από ρητίνη είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση που έχει ο ασθενής. Τα δόντια -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν χρειάζεται να τροχιστούν για να τοποθετηθούν οι όψεις, γεγονός που κάνει τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη και μη επεμβατική, καθώς ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που χρειάζεται τρόχισμα αυτό δεν ξεπερνά το μισό χιλιοστό, το οποίο δεν έχει κανένα αντίκτυπο στη δομή του δοντιού. Σε μόλις μια συνεδρία το πρόβλημά του θα έχει αντιμετωπιστεί και θα έχει αποκτήσει ένα όμορφο και ομοιόμορφο χαμόγελο που θα φαίνεται εντελώς φυσικό. Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο χρειάζεται επίσκεψη στον οδοντίατρο, ο οποίος θα εφαρμόζει μια διαδικασία στίλβωσης και λείανσης στις όψεις. Με την επιμέλεια του ασθενούς μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δέκα χρόνια. Οι όψεις ρητίνης δύνανται στο μέλλον να αντικατασταθούν με όψεις πορσελάνης.

Η δεύτερη επιλογή είναι οι όψεις πορσελάνης. Όπως μας εξήγησε η οδοντίατρος των Mr & Mrs Pearl, Μαριλένα Τσιάκου είναι ουσιαστικά λεπτές φλοίδες πορσελάνης που συγκολλούνται πάνω στα δόντια. Είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Η πορσελάνη είναι ένα υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό. Δεν προσροφά χρωστικές ουσίες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση και μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια χωρίς καμία αλλοίωση. Είναι η καλύτερη επιλογή για τους καπνιστές, καθώς οι όψεις πορσελάνης δεν χρωματίζονται από τον καπνό. Οι όψεις πορσελάνης χαρίζουν ένα λευκό, λαμπερό, ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα που δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο. Για να γίνει η τοποθέτησή τους χρειάζεται να τροχιστούν ελάχιστα τα δόντια, συνήθως σε μεγέθη μικρότερα του μισού χιλιοστού ωστε να μην επηρεαστεί η δομή του δοντιού. Για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος ο ασθενής πρέπει να κάνει περίπου τρεις συνεδρίες.

Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στον οδοντίατρο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε. Το πρώτο ραντεβού στους Mr & Mrs Pearl είναι συμβουλευτικό και εντελώς δωρεάν. Το έμπειρο προσωπικό συζητά με τον κάθε ασθενή τις προσδοκίες του και του εξηγούν τις δυνατότητες που υπάρχουν με βάση το πρόβλημα που έχει.

Ένα όμορφο χαμόγελο δεν είναι άπιαστο όνειρο. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και να κάνεις το πρώτο βήμα.

Κλείσε το συμβουλευτικό σου ραντεβού εντελώς δωρεάν στους Mr & Mrs Pearl και απόκτησε το χαμόγελο που πάντα ήθελες σε ελάχιστο χρόνο

Quick info:

ΑΤΤΙΚΗ

Διεύθυνση: Πλ.Εσπερίδων 3, Γλυφάδα, 16674

Τηλ: 210 8948879

Email: info@thepearls.gr

ΜΥΚΟΝΟΣ

Μοναστήρι, Άνω Μέρα, Μύκονος

2289071600

Email: info@thepearls.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.