Ανθισμένες κερασιές με χρώματα και αρώματα στην περιοχή της Πιερίας σκορπίζουν την ομορφιά τους σ’ όλους εκείνους που έχουν την τύχη να τις απολαύσουν, τέτοια εποχή.

Μπορεί η εικόνα των ανθισμένων κερασιών να είναι σήμα κατατεθέν για τις χώρες της Άπω Ανατολής και υπό κανονικές συνθήκες, τέτοια εποχή, να καταφθάνουν εκατοντάδες τουρίστες στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου – την Ιαπωνία- για να απολαύσουν το θέαμα, ωστόσο και στην Πιερία, στις υπώρειες του Ολύμπου, αυτή την εποχή ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα είναι οι ανθισμένες κερασιές της.

Σε πολλές περιοχές της Πιερίας, όπως, στη Ράχη, στη Μηλιά, στο Μοσχοπόταμο αλλά και στον Κολινδρό, οι χιλιάδες κερασιές έχουν ξεκινήσει να ανθίζουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα γεμάτο χρώματα κι αρώματα.

Σε πολλές περιοχές της όπως, στη Ράχη, στη Μηλιά, στο Μοσχοπόταμο αλλά και στον Κολινδρό, οι χιλιάδες κερασιές έχουν ξεκινήσει να ανθίζουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα γεμάτο χρώματα κι αρώματα.

Όπως γράφει το grtimes, η ανθοφορία των κερασιών ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου καθώς το στάδιο της ανθοφορίας των όμορφων αυτών δέντρων είναι διαφορετικό σε κάθε περιοχή.

Η ολοκλήρωση της ανθοφορίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα μέσα Απρίλιου και έχει διάρκεια περίπου μια εβδομάδα πριν αρχίσουν τα πέταλα από τα ευαίσθητα άνθη να πέφτουν στο έδαφος.

Σ’ ένα μήνα τη θέση του λευκού χρώματος των ανθισμένων δέντρων θα πάρει το κόκκινο των ώριμων κερασιών με την ακαταμάχητη γεύση τους που περικλείουν μέσα τους τη δροσιά του Ολύμπου.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS