Η εντυπωσιακή αίθουσα του Λούβρου "Salle des Etats" ανακαινίστηκε και υποδέχθηκε ξανά τα σπουδαία έργα τέχνης που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες. Κορωνίδα στο στέμμα η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο πιο διάσημος πίνακας στον κόσμο, η οποία ξαναπήρε την παλιά της θέση, στο πιο περίοπτο σημείο του δωματίου. 

Μετά από δύο ολόκληρους μήνες εργασιών, λοιπόν, ο πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι τοποθετήθηκε εκ νέου απέναντι από τον μεγαλύτερο πίνακα του μουσείου, Τον γάμο στην Κανά, του Πάολο Βερονέζε.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η Μόνα Λίζα μεταφέρθηκε ξανά από τη "Galerie Medicis", όπου βρέθηκε για το διάστημα της ανακαίνισης, στην περίφημη "Salle des Etats", οι τοίχοι της οποίας βάφτηκαν στο μπλε της νύχτας ώστε να αναδεικνύεται η ζωηρότητα των χρωμάτων των έργων που την κοσμούν, σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους του μουσείου.

Η "Salle des Etats" είναι η αίθουσα που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες. Η πλειονότητα αυτών θέλει να δει το αριστούργημα του Ντα Βίντσι: δεκάδες χιλιάδες περνούν κάθε μέρα από το σημείο αυτό. «Δεχόμαστε μια πόλη κάθε μέρα», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, πρόεδρος και διευθυντής του Λούβρου.    

Η Μόνα Λίζα, που από το 2005 εκτίθεται πίσω από θωρακισμένη προθήκη είναι, μαζί με την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης, ένα από τα πιο γνωστά αριστουργήματα του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου. 

Άποψη της ανακαινισμένης αίθουσας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS