«Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει» είναι η νέα μικρού μήκους ταινία που δημιούργησε μέσα σε 120 ώρες ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Βασίλης Κεκάτος, στο πλαίσιο του project ENTER, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση. Μέχρι στιγμής πολλοί άνθρωποι έχουν μιλήσει με εγκωμιαστικά λόγια για αυτή την ταινία, που θυμίζει λίγο την πανδημία του COVID-19. 

Μια επιδημία έχει πλήξει την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης κοιμούνται και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξυπνήσουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν μολύνθηκαν· ανάμεσά τους και ένα αγόρι που ερωτεύτηκε ένα κορίτσι ακριβώς πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Με μια παλιά κάμερα, προσπαθεί να αποτυπώσει πόση ομορφιά έχει απομείνει, έτσι ώστε να την δει το κορίτσι όταν ξυπνήσει.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας σκηνοθετικής δουλειάς του Βασίλη Κεκάτου, του νεαρού Έλληνα δημιουργού που τιμήθηκε πέρυσι στις Κάννες με τον Χρυσό Φοίνικα Ταινίας Μικρού Μήκους για την «Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς». Πρόκειται για ένα φιλμ μόλις 13 λεπτών σε μουσική του Παύλου Παυλίδη, που μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τον κόσμο με τη λυρικότητά του.

Πατήστε εδώ για να δείτε το "Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει".

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS