Τρία ολόκληρα χρόνια έχουν πέρασει από το Τhe Hope Six Demolition Project της PJ Harvey, της τραγουδοποιού που αγαπάμε για την φωνάρα της, το υπερταλέντο της και το αδιαμφισβήτητο coolness της.

Και εκεί που ο μουσικός πλανήτης αναρωτιόταν πότε θα ξανακούσει κάτι από αυτήν η μουσικός από το Dorset της Μεγάλης Βρετανίας μόλις πραγματοποίησε την μεγάλη επιστροφή της όχι μέσα από ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ αλλά για το soundtrack ενός πολυσυζητημένου θεατρικού που ανεβαίνει σύντομα στο Noel Coward Theatre του Λονδίνου.

Ο λόγος για την θεατρική μεταφορά της τεράστιας κινηματογραφικής επιτυχίας "All About Eve", της ταινίας που έγραψε ιστορία το 1950 με την Bette Davis στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Η PJ Harvey δημοσίευσε, λοιπόν, δύο ολοκαίνουργια τραγούδια που συνέθεσε και ηχογράφησε για την θεατρική παράσταση «All About Eve». Το «The Moth», που φιλοξενεί τα φωνητικά της Lily James, όπως και το ατμοσφαιρικό «Descending» είναι δύο από τα κομμάτια του ομώνυμου σάουντρακ που πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα στις 12 Απριλίου από την Lakeshore/Invada. 

Η ίδια σε δήλωσή της αναφέρει ότι «πάντα αγαπούσα τις ιστορίες και το να συνθέσω μουσική για να αναδείξω μία ιστορία είναι μία πρόκληση που μου αρέσει. Λατρεύω επίσης και την ελευθερία που δίνει η ορχηστρική μουσική χωρίς τους περιορισμούς που έχει η μορφή ενός τραγουδιού».

«Για το 'All About Eve' επέλεξα να συνεργαστώ με τον επί χρόνια συνεργάτη μου James Johnston ο οποίος έχει στο παίξιμό του την ευαισθησία που με εμπνέει. Επίσης συνεργάστηκα με τον Kenrick Rowe ο οποίος έχει το είδος της ευστροφίας εκείνης που γνωρίζω ότι μπορώ να πειραματιστώ» πρόσθεσε. Π

Το "The Moth" της PJ.

Το "Descending".

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS