0
SHARES

Με σύμμαχο τον καταπληκτικό καιρό και τη θετική ενέργεια διοργανωτών και συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος ο σημαντικός δρομικός αγώνας TheTOC Merrython. 

Οι συμμετοχές ήταν και φέτος εντυπωσιακές ξεπερνώντας συνολικά τις 1.500. Ειδικότερα, περίπου 1.000 δρομείς έτρεξαν στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, ενώ πάνω από 600 δρομείς συμμετείχαν στη διαδρομή των 10 χιλιομέρτρων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ο αγώνας εξελίχθηκε ομαλά, η διοργάνωση ήταν για ακόμη μια φορά άψογη, ενώ δεν υπήρξε και κανένας τραυματισμός. Για ακόμη μια χρονιά, "ψυχή" του αγώνα υπήρξε η πολύ μεγάλη ομάδα των εθελοντών, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την ομαλή έκβαση της διογράνωσης. 

Στο αγώνα συμμετείχε και η δημοσιογράφος και πρόεδρος του TheTOC Έλλη Στάη, η οποία επεσήμανε ότι ο αγώνας έκανε φέτος "άνοιγμα" στους νέους δρομείς, η συμμετοχή των οποίων ήταν εντυπωσιακή. Πράγματι, το TheTOC Merrython δείχνει να προσελκύει δρομείς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο δρομικό κίνημα, ενώ επιλέγουν τον συγκεκριμένο αγώνα τόσο λόγω της υπέροχης διαδρομής στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας όσο και λόγω της πολύ καλής διοργάνωσης. 

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενο αλλά και... εορταστικό καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν δίστασαν να φορέσουν ακόμη και σκουφάκια Άγιου Βασίλη, γκι στα μαλλιά και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο ήταν πως ο κόσμος απαθανάτιζε συνεχώς τη διαδρομή και την πορεία του αγώνα στο ιστορικό κέντρο. 

Οι νικητές στα 5 και 10 χλμ. 

Στο διαγωνιστικό μέρος, ο Κώστας Δρόσος τερμάτισε πρώτος με χρόνο 16.48 στη διαδρομή των 5 χλμ, ενώ στα 10 χλμ νικητής αναδείχθηκε ο Μανώλης Γανιωτάκης, με χρόνο 38.06. 

Στη διαδρομή των 5 χλμ, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Γιαννούλης με χρόνο 17.14, τρίτος ο Δημήτρης Κολύβας με χρόνο 18.00 και τέταρτος ο Δημοσθένης Χρονόπουλος με χρόνο 18.10.

Επίσης, στα 5 χλμ, η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η 14χρονη Μόνικα Κομνηνού με χρόνο 22.36. Δεύτερη η Δήμητρα Καρούση με χρόνο 22.46 και τρίτη η Χριστίνα Ρούσση με χρόνο 23.14. 

Στη διαδρομή των 10 χλμ, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Παπαγεωργίου και τρίτος ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, με χρόνους 38.40 και 39.38 αντιστοιχα.

Στα 10 χλμ, πρώτη στις γυναίκες αναδείχθηκε η Χριστίνα Σαμπατακάκη  με χρόνο 44.23, δεύτερη η Ροδάνθη Διαμαντέα με χρόνο 44.31, τρίτη η Ελένη Στεφανιδάκη με χρόνο 46.35 και τέταρτη η Κατερίνα Φιλοπούλου με χρόνο 46.50

Οι απονομές και οι ανθρώπινες ιστορίες

Για την Χριστίνα Σαμπατακάκη είναι ο τέταρτος χρόνος που συμμετέχει στο TheTOC Merrython. Και τις τέσσερις φορές μάλιστα που συμμετείχε βγήκε... πρώτη στις γυναίκες. Φέτος ήταν όμως για αυτήν μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς όπως αποκάλυψε, δείχνοντας τη βέρα της, παντρεύτηκε πριν από μερικές ημέρες. 

Αλλά και για την 14 ετών Μόνικα Κομνημού, που τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες στα 5 χλμ δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε στο TheTOC Merrython. Είχε ξανατρέξει το 2016 όπου και πάλι είχε βγει πρώτη. Τότε ήταν μόλις 12 ετών. 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στα 5 χλμ, ο Κώστας Δρόσος έκανε καλύτερο χρόνο από τον πρώτο χρόνο που σημειώθηκε πέρσι στην ίδια διαδρομή. 

Η Έλλη Στάη πραγματοποίησε την απονομή στους νικητές των 10 χλμ, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο απαιτητικό χαρακτήρα των διαδρομών του TheTOC Merrython. 

Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Ο αγώνας για τις δύο διαδρομές ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί και αφού είχε προηγηθεί το απαραίτητο ζέσταμα και ενώ πλήθος κόσμου, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες,  είχε συγκεντρωθεί από το πρωί για να συμμετάσχει. 

Ο πρώτος τερματισμός ήρθε 17 περίπου λεπτά αργότερα στη διαδρομή για τα 5 χλμ, ενώ λίγο αργότερα τερμάτισε και ο πρώτος στα 10 χλμ. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς το TheTOC Merrython έγινε 5 ετών, κάτι που σημαίνει ότι πλέον αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν αθηναϊκό δρομικό θεσμό, ένα ετήσιο ραντεβού που τους λάτρεις του τρεξίματος αλλά και έναν θεσμό προσφοράς. Το TheTOC Merrython συνδιοργανώνεται με τo Δήμο Αθηναίων και συνεχίζει σταθερά να υποστηρίζει το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων), που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια με επιτυχία τα προβλήματα στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων, καθώς και τους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στα χρόνια που πέρασαν, με την βοήθεια των χιλιάδων φίλων-δρομέων, το TheTOC Merrython, έχει παραδώσει τόνους τροφίμων στη δομή αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη για την στήριξη των συνανθρώπων μας.

 

 

 

TAGS