Καλή η Σιμόν, καλή και η Σουνίσα Λι, καλές και όλες οι συναθλήτριές τους οι οποίες με το ταλέντο και τη νιότη μαγεύουν κυριολεκτικά το κοινό με τα ακροβατικά τους, τα οποία ένα άγχος σου δημιουργούν μέχρι να προσγειωθούν στο έδαφος και να σιγουρευτείς ότι είναι καλά και αρτιμελείς, αλλά στα προκριματικά της Κυριακής, μία άλλη κυρία «έκλεψε» τις εντυπώσεις.

Η Οκσάνα Τσουσοβίτινα η οποία μπορεί να μην προκρίθηκε αλλά αυτό μας άφησε παγερά αδιάφορους μιας και η παρουσία της και μόνο, αρκούσε για να μας τραβήξει το ενδιαφέρον. Ο λόγος; Η Οκσάνα είναι 46 ετών και – πιθανότατα – αυτοί να είναι οι τελευταίοι της Ολυμπιακοί Αγώνες!

Ο λόγος; Η Οκσάνα είναι 46 ετών και – πιθανότατα – αυτοί να είναι οι τελευταίοι της Ολυμπιακοί Αγώνες!

Γεννημένη στις 19 Ιουνίου του 1975, η Οκσάνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ μιας και είναι η μοναδική αθλήτρια που έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε… 8 Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη της παρουσία έγινε το μακρινό 2002 όπου και κατέκτησε το χρυσό, και έκτοτε ακολούθησε μία λαμπρή πορεία γεμάτη διακρίσεις και μετάλλια.

Το 2002 μετανάστευσε στη Γερμανία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας του γιου της, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο από το 2006 μέχρι το 2012 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Γερμανίας, ενώ στους φετινούς Ολυμπιακούς εκπροσώπησε για ακόμη μία φορά τη γενέτειρά της.

Όπως η ίδια δηλώνει, σταματάει τη γυμναστική γιατί πλέον, ο 20χρονος γιος της ανησυχεί για τη σωματική της ακεραιότητα!

TAGS