ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Oι YouTubers είναι οι νέοι pop stars

Εκατομμύρια followers, χιλιάδες views. Το YouTube έχει γίνει ένα μεγάλο online talent show.

Oι YouTubers είναι οι νέοι pop stars

Το 2007 το YouTube δεν ήταν αυτό που ξέρουμε σήμερα. Εκείνη τη χρονιά όμως έγινε κάτι πρωτοφανές. Ένας κυνηγός ταλέντων, ο Σκούτερ Μπράουν, βρήκε video με ένα μικρό αγοράκι που τραγουδούσε καλά και αποφάσισε να επικοινωνήσει με την μητέρα του και να της ανακοινώσει πως θέλει να συνεργαστεί με το γιο της. Μιλάμε φυσικά για τον Justin Bieber.

Tα χρόνια περάσαν, το YouTube έγινε μαζικό μέσο προβολής video, ο Justin έχει γίνει σουπερ σταρ και πολλοί είναι εκείνοι που ακολουθούν τα δικά του βήματα προσπαθώντας να καταφέρουν ό,τι και εκείνος. Να γίνουν διάσημοι σε όλο τον κόσμο. Βέβαια, τα reality που κυνηγάνε ταλέντα εξακολουθούν να απασχολούν μεγάλο μέρος του μουσικού κοινού που θέλει διαρκώς να καταναλώνει νέα ονόματα και φωνές, αλλά τα social media παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και στις μουσικές επιρροές μας. Την τελευταία πενταετία έχει αναδειχθεί πολύ η τάση των cover. Δηλαδή η διαδικασία όπου διάφοροι τραγουδιστές παίρνουν ένα μεγάλο εμπορικό hit, του βγάζουν τις δυνατές ενορχηστρώσεις ή τα μπιτ, το παίζουν σε πιο ήπιες εκδοχές, με κιθάρες ή χωρίς καθόλου όργανα και το μοιράζουν στο YouTube με σκοπό να κερδίσουν views εκμεταλλευόμενοι τα trends και τα tags.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε YouTubers που σαρώνουν στο εξωτερικό και αξίζει να τους αφιερώσετε λίγα λεπτά:

1. Boyce Avenue

Oι YouTubers είναι οι νέοι pop stars

Μια αμερικάνικη folk - country μπάντα με τρία μέλη, περισσότεροι από 7.000.000 εγγεγραμμένοι στο κανάλι τους, 2 cd και περιοδείες που είναι sold out. Οι Boyce Avenue τα έχουν καταφέρει.

2. Megan Davies

H Μegan Davies είναι ένα κορίτσι από την Αμερική που θυμίζει την εναλλακτική εκδοχή της Taylor Swift. Ωραίες διασκευές, μέτρια φωνή, αλλά συνολικά καλή παρουσία. Το κανάλι της έχει 700.000 εγγραφές που σημαίνει κάτι κάνει καλά.

3. Tyler Ward

Ο Tyler Ward είναι από τους αγαπημένους μου. Ξεκίνησε να ηχογραφεί τραγούδια στο υπόγειο του σπιτιού του, προσπάθησε σκληρά να βελτιώσει την παρουσία του και τις φωνητικές του ικανότητες και πλέον έχει 2.000.000 φανατικούς followers, κάνει περιοδείες, κυκλοφόρησε την δισκογραφική του δουλειά και κατάφερε να κερδίσει το βραβείο του Social Media Artist (δηλαδή καλλιτέχνης που βιοπορίζεται μέσω χρημάτων που κερδίζει από online πλατφόρμες).

4. Hobby Stuard

Τον έμαθα τυχαία. Πριν δύο χρόνια, ο φίλος μου ο Γιάννης μου έστειλε ένα cover της Rihanna και άρχισα να ψάχνω πληροφορίες για τον νεαρό, από την Μεγάλη Βρετανία, με την γλυκιά παρουσία και την ψιλή φωνή. Στην προκειμένη περίπτωση, προφανώς, το παρουσιαστικό έπαιξε μεγάλο ρόλο αλλά δεν έχει σημασία, γιατί έχει κάνει φανταστικά covers.

5. The Queen and The King - Less Is More

Οι ξένοι YouTubers έχουν πιάσει το νόημα και συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να καταφέρουν περισσότερα views. Η παρακάτω συνεργασία είναι πολύ αγαπημένη μου. Αρχικά, κατάφεραν να συνδυάσουν δύο φαινομενικά αντίθετα τραγούδια και επίσης, οι δύο μπάντες έχουν κάνει ωραία δουλειά στα κανάλια τους και θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.