Με τον υδράργυρο να έχει ανέβει στην Αμερική πάρα πολύ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι φωτεινές, ηλιόλουστες παραλίες της δυτικής ακτής, και συγεκριμένα της Καλιφόρνια, αποδείχθηκαν πολύ μεγάλος πειρασμός για τους κατοίκους που δεν κρατήθηκαν, πήραν τσάντες, σανίδες του σερφ και ρακέτες στο χέρι και ξεχύθηκαν στις θάλασσες.

Παρά τις συστάσεις για κατοίκων περιορισμό και τον τεράστιο αριθμό νεκρών και κρουσμάτων που σημειώνεται καθημερινά στις ΗΠΑ, πολλοί πολίτες φαίνεται ότι παραμένουν ψύχραιμοι και χαλαροί και σκοπεύουν να μην αφήσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι να τους προσπεράσουν.

Οι αρχές δηλώνουν πανικόβλητες, καθώς τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί βελτίωση στον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο τα τεράστια πλήθη που μαζεύτηκαν το Σαββατοκύριακο στις παραλίες πιθανότατα θα αντιστρέψουν σύντομα την κατάσταση.

Οι αρχές τρέμουν ότι η κοσμοσυρροή μπορεί να αποδειχθεί «υγιεινομική βόμβα» για την κοινωνία με τη διασπορά του ιού να γίνεται εκ νέου ανεξέλεγχτη. 

Οι φωτογραφίες, που εδώ και λίγες ώρες κάνουν τον γύρο του κόσμου, πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις σχετικά με τη στρατηγική της πολιτείας. Τις τελευταίες ημέρες το άνοιγμα παραλιών και πάρκων προκάλεσε επίσης συζητήσεις και ανησυχίες για τη δημόσια υγεία στο Τέξας, τη Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και άλλες περιοχές που θέλουν να άρουν τα μέτρα. 

Εχθές, Δευτέρα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom κατακεραύνωσε όσους πλημμύρισαν τις παραλίες, λέγοντας «αυτός ο ιός δεν σταματά τα σαββατοκύριακα». «Αυτός ο ιός δεν σταματά όταν έχουμε μια όμορφη, ηλιόλουστη μέρα κατά μήκος των ακτών μας», δήλωσε ο κυβερνήτης και τόνισε πως «Δεν μπορούμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, ειδικά στο Newport Beach, αλλά και αλλού».

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα πλήθη κόσμου να συρρέουν στις διάσημες και ηλιόλουστες παραλίες της Καλιφόρνια.

 

 

 

Με στοιχεία από Guardian

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS