O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει ότι ο κορονοϊός θεωρείται και επίσημα πανδημία και πλανήτης οχυρώνεται σαν κάστρο που βρίσκεται σε σοβαρή απειλή εξαιτίας του ιού. 

Μαζί με τις κυβερνήσεις των 114 χωρών που έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι έχουν καταγεγραμμένα κρούσματα και τους πολίτες που προσπαθούν να προφυλακτούν με κάθε τρόπο, έρχονται και οι πολύ πλούσιοι και ισχυροί αυτού του κόσμου, οι οποίοι φαίνεται ότι τρέμουν τον κορονοϊό εξίσου με όλους τους υπόλοιπους και βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αποδράσουν σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια που έχουν επικοινιάσει για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτή. 

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, κάποιοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη ετοιμάζονται ήδη να ταξιδέψουν με ιδιωτικά αεροπλάνα παίρνοντας μαζί τους προσωπικούς γιατρούς και νοσηλευτές για την περίπτωση που νοσήσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης τους. Την ίδια στιγμή οι πιο προνομιούχοι ζητούν να υποβληθούν σε ιδιωτικές εξετάσεις, παρακάμπτοντας το κρατικό σύστημα υγείας στις χώρες καταγωγής τους. Ως τώρα οι πιο ακριβές, ιδιωτικές κλινικές δηλώνουν και επίσημα ότι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν επί πληρωμή τέτοιου είδους εξετάσεις με τον επικεφαλής του ιδιωτικού νοσοκομείου Harvely Clinic στο Λονδίνο, Mark Ali, να ξεκαθαρίζει ότι «Αυτές τις μέρες όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο νοσοκομείο ζητώντας να πληρώσουν για να υποβληθούν σε ιδιωτικές εξετάσεις, αλλά κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανέφικτο καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στείλει εγκύκλειο σύμφωνα με την οποία όλοι οι πολίτες πρέπει να εξετάζονται κρατικά». Παρόλα αυτά ένας άλλος υπάλληλος της ίδιας κλινικής, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, υποστήριξε στον Guardian ότι οι πιο πλούσιοι πελάτες τους κάνουν πράγματι ιδιωτικά τεστ, αλλά τα δείγματα στέλνοντας σε χώρες εκτός Μεγάλης Βρετανίας για ανάλυση. 

Κάποιοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη ετοιμάζονται ήδη να ταξιδέψουν με ιδιωτικά αεροπλάνα παίρνοντας μαζί τους προσωπικούς γιατρούς και νοσηλευτές για την περίπτωση που νοσήσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης τους. Την ίδια στιγμή οι πιο προνομιούχοι ζητούν να υποβληθούν σε ιδιωτικές εξετάσεις, παρακάμπτοντας το κρατικό σύστημα υγείας στις χώρες καταγωγής τους.

Και ενώ οι πιο τρομαγμένοι, ισχυροί και προνομιούχοι του Λονδίνου τρέχουν στην ιδιωτική κλινική Harvely ώστε να λάβουν μία εξειδικευμένη και πανάκριβη θεραπεία που έχει σαν στόχο να τονώσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα μέσα από την χορήγηση βιταμινών και αμινοξέων, κάποιοι άλλοι το ίδιο πλούσιοι (αν όχι περισσότερο) σχεδιάζουν ήδη την διαφυγή τους σε πλήρως εξοπλισμένα καταφύγια που έχουν κατασκευαστεί σε απομονωμένες περιοχές, κάτω από το έδαφος, και τα οποία είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ολόκληρες οικογένειες, προσφέροντας τους από φαγητό και φάρμακα, μέχρι ρούχα και συνδρομητική τηλεόραση για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Η εταιρία πίσω από την δημιουργία των συγκεκριμένων καταφυγίων, τα οποία ξεκίνησαν να δημιουργούνται το 2012 ώστε να προφυλάξουν τους ενοίκους τους από οικολογικές καταστροφές, πυρινικό πόλεμο και άλλου είδος μαζικές καταστροφές, εξήγησε ότι τα πάντα είναι σε ετοιμότητα για ένα ακραίο ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού. 

 

Οι πιο τρομαγμένοι, ισχυροί και προνομιούχοι του Λονδίνου τρέχουν στην ιδιωτική κλινική Harvely ώστε να λάβουν μία εξειδικευμένη και πανάκριβη θεραπεία που έχει σαν στόχο να τονώσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα μέσα από την χορήγηση βιταμινών και αμινοξέων.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Νότια Ντοκότα 574 τέτοια καταφύγια κατασκευασμένα κάτω από ιδιωτικού δρόμους. Κάθε ένα από αυτά έχει χωρητικότητα περίπου 15 με 20 ατόμων ενώ το να κρατήσεις μία θέση εκεί στοιχίζει 35.000 δολάρια προκαταβολή για κάθε ένοικο συν 1.000 δολάρια το χρόνο είτε χρησιμοποιείς ποτέ τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Τα καταφύγια είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ολόκληρες οικογένειες, προσφέροντας τους από φαγητό και φάρμακα, μέχρι ρούχα και συνδρομητική τηλεόραση για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Δείτε ένα βίντεο για το πώς μοιάζουν τα καταφύγια της εταιρίας Vivos.

Με πληροφορίες από τον Guardian και τη Sun

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS