ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι πρώτες (πολύ διάσημες) φράσεις από 10 κλασικά βιβλία επαναδιατυπωμένες για συνθήκες καραντίνας

Χιούμορ στα χρόνια του κορονοϊού: Από την Κυρία Ντάλογουεϊ μέχρι το Περηφάνεια και Προκατάληψη αγαπημένα μυθιστορήματα προσαρμόζονται στην κοινωνική απομάκρυνση.

Οι πρώτες (πολύ διάσημες) φράσεις από 10 κλασικά βιβλία επαναδιατυπωμένες για συνθήκες καραντίνας

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία οι ώρες μέσα στο σπίτι είναι πολλές, ο ελεύθερος χρόνος σίγουρα περισσότερος (ακόμα και για όσους εργάζονται εξ' αποστάσεως) και η καραντίνα έχει φέρει στις ζωές μας λίγη μοναξιά, τα βιβλία μπορεί να είναι εξαιρετική συντροφιά. Και παρηγοριά. Ειδικά αν αυτά είναι κάποια από τα πιο διάσημα και κλασικά μυθιστορήματα στην ιστορία της λογοτεχνίας, βιβλία που τα έχουμε διαβάσει και χαρεί στο παρελθόν και πάντα ψάχναμε μία ευκαιρία για να τα επαναπροσδιορίσουμε μέσα μας.

Με αφορμή τις συνθήκες απομόνωσης που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη το λογοτεχνικό σάιτ Literary Hub διάλεξε 10 πασίγνωστες εισαγωγικές φράσεις από 10 πασίγνωστα μυθιστορήματα και τις άλλαξε με χιούμορ και καλή διάθεση για να ταιριάζουν περισσότερο στους καιρούς που ζούμε. Γιατί μία δυνατή, σωστή πρώτη ατάκα σε βάζει αμέσως στο ζουμί μίας ιστορίας.

1. Mrs Dalloway - Virginia Wolf

«Η κυρία Νταλογουέι είπε ότι θα αγοράσει τα λουλούδια μόνη της, Μετά θυμήθηκε ότι το ανθοπωλείο ήταν κλειστό . Και το πάρτι έχει ακυρωθεί. Επιτέλους λίγος χρόνος για να χαλαρώσει και να σκεφτεί τις συζυγικές της επιλογές».

2. Swann's Way - Marcel Proust

«Για πολύ καιρό πήγαινα για ύπνο νωρίς. Δεν ήμουν καν κουρασμένος. Ήταν περισσότερο σα να λέω, να ένας τρόπος για να περάσει η ώρα»

3. Middlemarch - George Eliot

«Η Μiss Brooke είχε εκείνο το είδος της ομορφιάς που έμοιαζε να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ίδιο κολάν και το ίδιο φούτερ που φορούσε εδώ και 5 μέρες».

4. Notes from underground - Fyodor Dostoevsky

«Είμαι ένας άρρωστος άνθρωπος. Είμαι ένας μοχθηρός άνθρωπος. Είμαι ένας άνθρωπος που θα πάει στο σπίτι του κυρίου Sorley για να γιορτάσει την ημέρα του Αγίου Πατρικίου»

5. The Bell Jar - Sylvia Plath

«Ήταν μία περίεργη, πανδημική άνοιξη , η άνοιξη που ακυρώθηκαν όλα τα όργια και δεν είχα ιδέα τι στο καλό έκανα στη Νέα Υόρκη»

6. The Great Gatsby - Scott Fitzgerald

«Στα νεότερα και πιο ευάλωτα χρόνια μου ο πατέρας μου μού έδωσε μία συμβουλή που στριφογυρίζει στο νου μου από τότε. "Όποτε αιθάνεσαι την επιθυμία να πας σε ένα εστιατόριο," μου είπε "απλά σκέψου όλους εκείνους τους ανθρώπους που το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν ήταν τόσο δυνατό όσο το δικό σου».

7. Μοby-Dick - Ηerman Melville

«Κάνε μου βιντεοκλήση, Ισμαήλ»

8. The Hobbit - J.R.R. Tolkien

«Σε μία τρύπα στο έδαφος ζούσε ένα χόμπιτ. Σχεδίαζε να μείνει εκεί για πάντα προκειμένου να μην κάνει την ζωή του νοσηλευτικού προσωπικού περισσότερο επικίνδυνη».

9. Jane Eyre - Charlotte Brontë

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν περίπατο σήμερα εφόσον κρατήσουμε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον στο μονοπάτι».

10. Pride and Prejustice - Jane Austen

«Είναι ευρέως γνωστό ότι ένας ελεύθερος άντρας με περιουσία χρειάζεται να βρει για τον εαυτό του χαρτί τουαλέτας»

Κεντρική Φωτογραφία: Woman Reading in a Forest, Gyula Benczúr, 1875

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.