Από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα κάτι πολύ ενδιαφέρον πρόκειται να συμβεί στη Στοά του Αττάλου. Η επιτυχημένη θεατρική δράση «Οι πέτρες μιλούν» που ξεκίνησε τον Ιούλιο από το Βυζαντινό Μουσείο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο στο Μουσείο Ακρόπολης, θα πάρει σάρκα και οστά αυτή τη φορά μέσα στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

Θέατρο σε τρεις γλώσσες

«Οι πέτρες μιλούν» είναι μία συρραφή από θεατρικά δρώμενα, που λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Αθήνας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την αρχαία ελληνική αλλά και βυζαντινή Γραμματεία μέσα από σπουδαία κείμενα φιλοσόφων, τραγικών ποιητών, πολιτικών.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, η «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, ο «Επιτάφιος λόγος του Περικλή» του Θουκυδίδη, το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου, που αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά μελοποιημένο από τον Νίκο Πλάτανο, και ο «Διγενής Ακρίτας», ήρωες, ιδέες και σύμβολα, που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης, ζωντανεύουν στα δρώμενα μέσα από επιλεγμένα αποσπάσματα.

*Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. και η παρακολούθησή τους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS