Οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας ξεκινούν και τα μάτια όλου του πλανήτη στρέφονται στο Τόκιο. Οι γνωστοί λόγοι προκάλεσαν την αναβολή της σημαντικότερης αθλητικής διοργάνωσης κατά έναν χρόνο, πυροδοτώντας μία σειρά προβλημάτων για σχεδόν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα φώτα ανάβουν μαζί με την ολυμπιακή φλόγα στο νέο Εθνικό Στάδιο της ιαπωνικής μητρόπολης που σχεδιάστηκε από τον Kengo Kuma και στη συνέχεια κατασκευάστηκε αποκλειστικά γι' αυτόν τον σκοπό. Το Esquire ζήτησε από μερικούς σπουδαίους Έλληνες αθλητές να μοιραστούν τις δικές τους ολυμπιακές ιστορίες. Ιστορίες όπως οι παρακάτω.

Το Esquire ζήτησε από μερικούς σπουδαίους Έλληνες αθλητές να μοιραστούν τις δικές τους ολυμπιακές ιστορίες. Ιστορίες όπως οι παρακάτω.

Τα "κουτάκια" και η σιγουριά του Λευτέρη Πετρούνια

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της γενιάς του και χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στο άθλημα των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, θυμάται κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα από την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας, το 2016: "Είναι μάλλον περιττό να πω πως το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο είναι η κορυφή της καριέρας μου και η επισφράγιση της επιτυχίας μου ως αθλητής. Όλοι οι αθλητές έχουμε μεγαλώσει παρακολουθώντας Ολυμπιακούς Αγώνες, εγώ προσωπικά από τα 5 μου χρόνια. Όσες νίκες κι αν κατακτήσουμε σε ευρωπαϊκά ή παγκόσμια πρωταθλήματα, πάντα θα στοχεύουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Ρίο συμπληρώθηκε για μένα ο κύκλος των μεταλλίων και μάλιστα μέσα στην ίδια χρονιά".

Kεντρική φωτογραφία: NDP

Διαβάστε περισσότερα στο Esquire.gr

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS