Όποιος ασχολείται έστω και αποσπασματικά με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική πιθανότατα έχει ακούσει για το καταξιωμένο και πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Heatherwick Studio από τη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο είναι γνωστό για τα φουτουριστικά και ταυτόχρονα κεφάτα, παιχνιδιάρικα κτίρια που κατασκευάζει σε μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.

Με το έργο Vessel που δεσπόζει στο νεϋορκέζικο Hudson Yards να έχει κλέψει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που παραδόθηκε στο κοινό, το Heatherwick Studio συνεχίζει να προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κατοικούμε στις σύγχρονες πόλεις, οραματιζόμενο μία αστική ζωή περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον και πολύ λιγότερο κλειστοφοβική.

Αυτή τη στιγμή το γραφείο δουλεύει ήδη πάνω στο νέο του πρότζεκτ, τους νέους δίδυμους ουρανοξύστες στο Βανκούβερ του Καναδά, οι οποίο πρόκειται να στεγάσουν συνολικά 400 διαμερίσματα και μεζονέτες με συγκλονιστικά, κυκλικά μπαλκόνια, που όμοια τους δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να συνδεθεί πραγματικά με ένα τεράστιο, άψυχο διαμέρισμα. Η λογική πίσω από τα δικά μας κτίρια είναι ότι ο καμπυλωτός τους σχεδιασμός τα κάνει αυτόματα πιο ζεστά και πιο άνθρωπινα, πιο εύκολο να κατοικηθούν και να αγαπηθούν από τους ανθρώπους»,δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρίας στο σάιτ ΜyModernMet.

Πραγματικά οι νέοι ουρανοξύστες του Βανκούβερ, μόλις ολοκληρωθούν, θα έχουν τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα. Οι αρχές της πόλης πιστεύουν ότι θα αποτελέσουν αξιοθέατο και πόλο έλξης για τον κόσμο που θα θέλει να αντικρύσει από κοντά το καινούργιο κτίριο-υπερθέαμα του Καναδά. Στο ισόγειο θα υπάρχει ένας πανέμορφος, υπαίθριος χώρος για τους ενοίκους (και όχι μόνο), αποτελούμενος από εστιατόρια, καφέ και καταστήματα, μία ιδέα που θα προάγει περισσότερο την ιδέα της κλασικής «γειτονιάς» μέσα στο υπερσύχρονο σκηνικό μίας μοντέρνας πόλης.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS