ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι διάσημες γυναίκες της Βρετανίας παίρνουν ανοιχτά θέση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος

Οι απόψεις διίστανται, όπως και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Στο μεταξύ, οι γυναίκες εκφράζουν τη γνώμη τους για το ζήτημα που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας

Οι διάσημες γυναίκες της Βρετανίας παίρνουν ανοιχτά θέση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος

Το δημοψήφισμα στη Βρετανία έχει ήδη ξεκινήσει και οι πολίτες καλούνται, μέχρι τις 12 το βράδυ, να επιλέξουν υπέρ ή κατά της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, δεκάδες διάσημες Βρετανίδες δεν δίστασαν να διατυπώσουν δημόσια τη δική τους άποψη, κυρίως μέσω των social media. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Bremain (Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ)

Τζόαν Ρόουλινγκ

Οι διάσημες γυναίκες της Βρετανίας παίρνουν ανοιχτά θέση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ έχει εκφράσει τη στήριξή της στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «ρατσιστές και φανατικοί» καθοδηγούν την εκστρατεία της αποχώρησης.

Επίσης, έχει πει χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι δεν εκτιμούμε ό,τι έχουμε. Αγνοώντας τα οφέλη που μας προσφέρει η παραμονή μας στην ΕΕ, τα θεωρούμε δεδομένα».

Κίρα Νάιτλι

«Από την μικρότερη γκαλερί τέχνης έως την ταινία με την μεγαλύτερη επιτυχία, πολλοί από εμάς έχουμε εργαστεί επάνω σε πρότζεκτ που δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ χωρίς τη σημαντική χρηματοδότηση της ΕΕ ή τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών χωρών», επισήμανε η δημοφιλής ηθοποιός σε γράμμα της.

Βικτόρια Μπέκαμ

Πριν από λίγες μέρες, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Ζούμε σε έναν ζωντανό και συνδεδεμένο κόσμο, όπου ενωμένοι είμαστε πολύ πιο δυνατοί. Για τα παιδιά μας, αλλά και για τα παιδιά των παιδιών μας, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα διεθνή προβλήματα από κοινού και όχι μόνοι μας. Για αυτούς τους λόγους, ψηφίζω η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ». Η Βικτώρια σχολίασε ότι είναι περήφανη για την άποψη του συζύγου της.

Κάρα Ντελεβίν

Το διάσημο μοντέλο προέτρεψε τους followers του στο Instagram να ψηφίσουν, ενώ μέσα από τη σελίδα του στο Facebook πήρε ανοιχτά θέση, γράφοντας: «Θέλω να είμαι μέσα στην ΕΕ».

Brexit (Υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ)

Βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η ίδια η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, δήλωσε παρευρισκόμενη σε δείπνο: «Δώστε μου τρεις καλούς λόγους για να παραμείνει η Βρετανία μέλος της Ευρώπης». Και παρότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την είδηση, εκείνη φαίνεται να τάσσεται υπέρ του Brexit.

Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ

H ηθοποιός έχει παραδεχθεί ότι υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αιτιολογώντας την άποψή της με το εξής - μάλλον παράδοξο -επιχείρημα: «Εάν είναι να αποκτήσουμε ξανά αξιοπρεπείς λάμπες και σεσουάρ μαλλιών, τάσσομαι υπέρ του Brexit».

Μάλιστα, η Χάρλεϊ δημοσιεύσε και μια γυμνή φωτογραφία της, στην οποία το σώμα της είναι καλυμμένο μόνο με ένα μαξιλάρι με τη βρετανική σημαία:

Τζόαν Κόλινς

Η ανάρτησή της στο Twitter σχετικά με το δημοψήφισμα ήταν λιτή και περιεκτική:

«Απλώς... ψηφίστε!»



Υπάρχουν, βέβαια, και οι Βρετανίδες που προέτρεψαν τους πολίτες να πάνε ως την κάλπη, αλλά απέφυγαν να εκφράσουν δημόσια την άποψή τους. Όπως η Έμμα Γουότσον:

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.