ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι Αθηνοπεριπέτειες ξεκινούν | Έτοιμοι για ένα διασκεδαστικό κυνήγι γνώσης;

Συναρπαστικές περιπέτειες για τα παιδιά!

Οι Αθηνοπεριπέτειες ξεκινούν | Έτοιμοι για ένα διασκεδαστικό κυνήγι γνώσης;

Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη, απολαυστική περιπέτεια; Για μια εξερεύνηση που θα σας μείνει αξέχαστη; Αν ναι, πάρτε σακίδιο, νερό, φωτογραφική μηχανή και φύγαμε! Η Έλλη κι ο Ερμής σας προσκαλούν στο πιο διασκεδαστικό κυνήγι γνώσης που είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός! Παρέα τους θα βρίσκονται οι μικροί αρχαιολόγοι του Αθηνοσκοπείου!

Ελάτε να εξερευνήσουμε την Αθήνα, τα αρχαία μνημεία, τους ναούς, τα σπήλαια ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας των θεών, των ανθρώπων και της ίδιας της πόλης. Θα περιπλανηθούμε στα μονοπάτια των λόφων μουσών και της Πνύκας, και θα ανακαλύψουμε φοβερούς ήρωες, όπως τον Σωκράτη, τον Περικλή, τον Πάνας με τις νεράιδες και τον Άγιο Δημήτριο! Μαζί σας θα έχετε δύο παιδιά που λατρεύουν τις διακοπές, έναν σκύλο που μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, μία συγγραφέα εξπέρ στο κυνήγι θησαυρών και έναν αρχαιολόγο που είναι έτοιμος να μοιραστεί επτασφράγιστα κρυμμένα μυστικά!

Για εξερευνητές και εξερευνήτριες από 6 έως 11 ετών.

Οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 από τον Μάιο.

Διάρκεια 2.30 ώρες με στάσεις για μύθους και σνακ.

Στις εξερευνήσεις θα συμμετέχουν μέχρι 8 παιδιά με τους συνοδούς τους και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ!

Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί από τον ιστορικό αρχαιολόγο Δημήτρη Καραλή και τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου. Το κυνήγι θησαυρού θα βασιστεί στο βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός! Όσοι/ες έχετε το βιβλίο, φέρτε το μαζί για να γίνετε κι εσείς μαζί τους ξεναγοί!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο ταξιδιωτικό οδηγό, που θα μυήσει τους μικρούς αναγνώστες στην γοητεία της εξερεύνησης, μαθαίνοντας τους με τρόπο διασκεδαστικό την ιστορία της Ελλάδας, την άγρια φύση της-σπάνια ζώα και φυτά-σύγχρονα σπορ στους τόπους της και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς.

Συγγραφέας: Σοφία Αλεξίου Εικονογράφος: Αλεξία Λουγιάκη Ηλικία: Από 5 ετών

Η Έλλη κι ο Ερμής, παρέα με τον σκύλο τους τον Ντίνο που είναι μέγας οικολόγος και ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι ξεκινούν μία μεγάλη ταξιδιωτική περιπέτεια από την Αθήνα, ανακαλύπτουν τα μνημεία της, τους μύθους που διαμόρφωσαν την ιστορία της, τα ζώα που ζουν στις πλαγιές της. Τα ταξίδια τους συνεχίζονται στο Σούνιο, τον Αργοσαρωνικό, την Πελοπόννησο- Αρχαία Επίδαυρο, Ναύπλιο, Μυκήνες, Μονεμβασιά, Αρχαία Ολυμπία, Μάνη και φτάνουν μέχρι την Κρήτη! Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τους την Ελλάδα. Να μάθουμε σε ποια πόλη ανθίζουν ροζ κυκλάμινα που δεν φυτρώνουν πουθενά αλλού στη Γη, πού ξαποσταίνουν τα καλοκαίρια εξωτικά φλαμίνγκο, ποιοι κατασκεύαζαν τα πιο γρήγορα πολεμικά πλοία της αρχαιότητας και πολλά πολλά ακόμη!

Ο πολιτιστικός οργανισμός Αθηνοσκοπείο προσφέρει μια σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών περιπάτων που απευθύνονται σε παιδιά, νέους αλλά και ενηλίκους.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.