Η παρατήρηση του φαινομένου Aurora Borealis, ή αλλιώς των βόρειων αστεριών, έχει υπάρξει όνειρο για πολλούς ανθρώπων στον κόσμο, οι οποίοι δηλώνουν παθιασμένοι με τα ουράνια σώματα και τα σπάνια φαινόμενα πυ σχηματίζουν μαγικές εικόνες στην ατμόσφαιρα.

Αυτό το σπάνιο, φυσικό φαινόμενο εμπνέει αλλά και προσελκύει σε σταθερή βάση χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι αναζητούν διακαώς το ιδανικό σημείο στην Αλάσκα προκειμένου να απολαύσουν το αέρινο, εξώκοσμο παιχνίδι των αστεριών στον σκοτεινό ουρανό και όλα δείχνουν ότι πλέον το έχουν βρει και με το παραπάνω.

Ένα πανέμορφο camp από ιγκλού, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή Fairbanks της πολιτείας Αλάσκα και έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρουν στον επισκέπτη μία μαγευτική εμπειρία άγριας ομορφιάς, απόκοσμου τοπίου, αλλά και ενεμπόδιστης παρατήρησης στον βραδινό ουρανό.

Ο άνθρωπος που είχε την ιδεά για την δημιουργία του συγκεκριμένου camp oνομάζεται Adriel Butler και εξηγεί πως πήρε την απόφαση όταν συνειδητοποίησε πως παρά το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχε κανένα ικανοποιητικό κατάλυμα-παρατηρητήριο που να εξασφάλιζε στους τουρίστες μία καλή διαμονή. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ο Butler γνώριζε παράλληλα ότι σε αντίστοιχα σημεία του πλανήτη, για παράδειγμα στη Φιλανδία και την Ισλανδία, υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθείς σε πανέμορφα ξενοδοχεία, τα οποία προσφέρουν διαμονή υψηλών προδιαγραφών. Και κάπως έτσι, το Borealis Basecamp γεννήθηκε.

Αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα ιγκλού τόσο μοναδικά είναι το γεγονός ότι η οροφή τους είναι κατασκευασμένη από γυαλί κάτι που επιτρέπει την παρατήρηση στον ουρανό από κάθε σημείο του καταλύματος, ακόμα και όταν ο επισκέπτης είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Έτσι μπορείς να απολαύσεις σε όλη της την έκταση την μαγεία των βόρειων αστεριών δίχως να πρέπει να υποστείς το παγερό κρύο των -30 βαθμών κελσίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Πάντως στο Borealis Basecamp η μαγευτική εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στις βραδινές ώρες, καθώς και το πρωί υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις της περιπέτειας σε ένα απόλυτα, παγωμένο σκηνικό, όπως περιπάτους και εξερευνήσεις στα άγρια, μακρινά τοπία της Αλάσκα μέχρι ιστορικές περιηγήσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS