Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν αναφερόμαστε στη βότκα, είναι τα ξέφρενα βράδια που περάσαμε με τις φίλες μας στο αγαπημένο μας μπαρ. Σε καμία περίπτωση, όμως δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, ότι η βότκα θα μπορούσε να μας χρησιμεύσει τόσο στις δουλειές του σπιτιού, όσο και στην καθημερινή περιποίηση.

Ανακουφίζει από τσιμπήματα και ερεθισμούς

Εάν ακούμπησες κατά λάθος σε τσουκνίδα, θυμήσου να ρίξεις λίγη βότκα στο σημεία και άφησέ την να εξατμιστεί. Θα δεις ότι θα ανακουφιστείς και θα επουλωθεί γρήγορα η ερεθισμένη περιοχή. Μιας και είναι καλοκαίρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε τσιμπήσουν κουνούπια. Γι' αυτό, εάν είσαι έξω και δεν έχεις αλοιφή για τα τσιμπήματα, ζήτα λίγη βότκα και θα σταματήσει η φαγούρα.

Καθαρίζει τα γυαλιά σου και τα τζάμια

Θες να καθαρίσεις τα γυαλιά σου, αλλά δεν έχει αξιωθείς να αγοράσεις το σπρέι που μόλις τελείωσε; Σε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα, ρίξε λίγη βότκα και με αυτό πέρασε τους φακούς των γυαλιών σου. Σίγουρα, μετά από αυτό θα τα βλέπεις όλα τέλεια.

Αποβάλλει τις άσχημες μυρωδιές από τα ρούχα

Το φόρεμά σου έχει ποτίσει τσιγαρίλα, επειδή το προηγούμενο βράδυ είχες βγει σε κλειστό χώρο; Ωστόσο πρέπει να το ξαναβάλεις; Για να αποβάλλεις αυτή τη μυρωδιά, δεν έχεις παρά να αναμείξεις σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού, ένα μέρος νερού και λίγη βότκα. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ψέκασε το ρούχο σου και αμέσως η μυρωδιά από το τσιγάρο θα εξαφανιστεί και το φόρεμά σου είναι έτοιμο να το ξαναφορέσεις.

Χρησιμοποιείται και ως στοματικό διάλυμα

Θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις στοματικό διάλυμα και έχεις ξεμείνει; Και σε αυτό υπάρχει λύση. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου στοματικό διάλυμα, αναμειγνύοντας μια κούπα βότκα με 9 κουταλιές της σούπας κανέλα. Μόνο που για να δράσει το διάλυμα, θα πρέπει να το έχεις φτιάξει 2 εβδομάδες πιο πριν και να το έχεις αφήσει στο ψυγείο.

TAGS