Το κλισέ «Ποτέ δεν είναι αργά» επιβεβαιώνεται μέσα από μια συγκινητική ιστορία που έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των πανελλαδικών: Μια μητέρα πέρασε στο πανεπιστήμιο ταυτόχρονα με τη 18χρονη κόρη της. Μάλιστα και οι δύο έγιναν δεκτές στις σχολές της επιλογής τους.

Όπως ανέφεραν σε σχετικό ρεπορτάζ στο Open, η Μαρία Σιαφάρα είχε δώσει για πρώτη φορά πανελλαδικές το 1996 αλλά χωρίς επιτυχία. Προσωρινά λοιπόν εγκατέλειψε το όνειρό της για σπουδές και αφοσιώθηκε στην οικογένεια που δημιούργησε και στον βιοπορισμό, ο οποίος δοκίμασε τις δυνάμεις της, καθώς ως εργαζόμενη στον τομέα της καθαριότητας ήταν αναγκασμένη καθημερινά να διανύει 80 χιλιόμετρα, από τη Λευκοπηγή Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα. Μάλιστα, με την επιστροφή της στο σπίτι δεν είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί, καθώς την περίμενε η φροντίδα των παιδιών της.

Ωστόσο δεν ξέχασε ποτέ το εφηβικό της όνειρο και πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα θρανία και να ξαναδώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, αυτή τη φορά με την κόρη της, Δώρα. Η μαμά πέρασε στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μια επιλογή που δεν ήταν τυχαία καθώς η οικογένεια διατηρεί ένα επιτυχημένο αγρόκτημα με κερασιές, που θέλει να επεκτείνει. Η κόρη πέρασε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στην Κομοτηνή, ενώ ονειρεύεται να ασχοληθεί και με το θέατρο. Έτσι, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει και για τις δύο τους και δεν έχει καμία σημασία που τις χωρίζουν σχεδόν δύο δεκαετίες ζωής.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS