Η ομορφιά της Αθήνας ξεδιπλώνεται μέσα από τη ματιά του Τάσου Χαλκιόπουλου, που εδώ και δέκα χρόνια δίνει ένα one man show στο Athensville. Η ιδέα του ξεκίνησε το 2009 αρχικά με τη μορφή ενός blog για να μεταφερθεί δύο χρόνια αργότερα στην πλατφόρμα του φέισμπουκ και κατ’ επέκταση του ίνσταγκραμ και να μετατραπεί ουσιαστικά σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για την Αθήνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο δημιουργός του Athensville, γραφίστας στο επάγγελμα, είναι παιδί του κέντρου. Ο χρόνος που περνούσε περπατώντας στην πόλη αλλά και η δουλειά του, τον ώθησαν στο να βλέπει πέρα από το προφανές. Το αίσθημα της απαξίωσης και η έλλειψη εκτίμησης για την πόλη στάθηκαν μάλλον η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη για να αποδείξει το αντίθετο. Ο Τάσος έχει την ελευθερία να κυκλοφορεί πολλές ώρες στην πόλη και διαθέτει την ικανότητα να βλέπει όλα αυτά που οι περισσότεροι αγνοούν.

«Αναγνωρίζω τα κτήρια και τις λεπτομέρειες σε αυτά. Το μεράκι, τα ακριβά υλικά, τις ξύλινες επενδύσεις και πάνω από όλα το ενδιαφέρον για μια προσεγμένη ζωή, για καλαισθησία» εξηγεί. «Συνηθίζω να πειράζω τις εικόνες, αφαιρώντας πράγματα που δημιουργούν χάος, ώστε να τονίσω το κτήριο που θέλω. Το κάνω όσο πιο όμορφο και φωτεινό γίνεται. Θέλω να μπαίνω στο μυαλό του εκάστοτε αρχιτέκτονα ώστε να αποτυπώνω αυτό που σκεφτόταν όταν σχεδίαζε» εξηγεί.

Δείτε τη συνέχεια του κειμένου εδώ στο madamefigaro.gr

 

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS