Ένα οδοντιατρείο στο Οχάιο, το Sulens Dental Studio, έχει έναν part time συνεργάτη ίσως μοναδικό στον κόσμο: έναν σκύλο θεραπείας εκπαιδευμένο ώστε να ανακουφίζει τους ασθενείς από το φόβο και τον πόνο. Πιο αποτελεσματικό ίσως και από την τοπική νάρκωση πριν από ένα σφράγισμα.

Πρόκειται για τον ενός έτους Ντουάιτ, ένα Λαμπραντούντλ που άρχισε να εκπαιδεύεται ως σκύλος θεραπείας σε ηλικία 12 εβδομάδων και συνεχίζει να συνδυάζει τις «σπουδές» του με την «πρακτική» στο οδοντιατρείο. Ο κηδεμόνας του, Τζένσεν ΜακΒέι, κατάλαβε ότι ήταν ιδανικός για αυτή τη δουλειά από την πρώτη μέρα που τον υιοθέτησε. «Ο Ντουάιτ ενθουσιάζεται για παιχνίδι όταν οι συνθήκες το ευνοούν αλλά διαφορετικά είναι ένα ήρεμο και αγαπησιάρικο ζώο» εξηγεί και προσθέτει: «Είναι τόσο διασκεδαστικός συνεργάτης, που τον λατρεύουν όλοι οι εργαζόμενοι στο οδοντιατρείο».

Δεδομένου ότι περίπου το 36% φοβάται των οδοντίατρο, ο Ντουάιτ έχει πολλή δουλειά μπροστά του και φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο για μια νέα ψυχοθεραπευτική υπηρεσία στα οδοντιατρεία. Είναι άλλωστε επιβεβαιωμένο ότι οι σκύλοι θεραπείας μας ανακουφίζουν από το άγχος και το στρες, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, πόσο μάλλον στην καρέκλα του οδοντιάτρου.

Είναι επιβεβαιωμένο ότι οι σκύλοι θεραπείας μας ανακουφίζουν από το άγχος και το στρες, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, πόσο μάλλον στην καρέκλα του οδοντιάτρου.

Τι περιλαμβάνει όμως μια τυπική βάρδια του Ντουάιτ; Τρέχει να υποδεχτεί τον ασθενή στην είσοδο, κουνώντας χαρούμενος την ουρά του και, αν καταλάβει ότι η συμπαράστασή του είναι πολύτιμη, κάθεται πλάι του, για να απολαύσει τα χάδια του όσο ο ασθενής αφήνεται στην οδοντιατρική θεραπεία.
Είναι επίσης, ειδικά εκπαιδευμένος για παιδιά ασθενείς, όπως συμπληρώνει ο ΜακΒέι και καταλήγει ως εξής: «Είναι εκπαιδευμένος να πλησιάσει τους νευρικούς ασθενείς αρκετά ώστε να μπορούν να τον χαϊδέψουν και να αποσπάσει το μυαλό τους από την οδοντιατρική επίσκεψη». Η αμοιβή του; Λιχουδιές, παιχνίδια και φυσικά κανακέματα από τους ασθενείς και το προσωπικό του οδοντιατρείου.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: