Σε όλο τον κόσμο που αυτή τη στιγμή που μιλάμε παραμένει για μέρες ολόκληρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς αποφάσισε να κάνει δώρο ό,τι σημαντικότερο έχει. Το σύνολο του έργου του εντελώς δωρέαν με ένα κλικ στο YouTube. 

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης από σήμερα όλες οι ταινίες του θα είναι διαθέσιμες χωρίς καμία απολύτως χρέωση στην πολύ γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα βίντεο, ώστε να κρατήσουν συντροφιά στους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα.

Οι ταινίες του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη θα προβάλλονται, χωρίς καμία απολύτως χρέωση, στο κανάλι που ο ίδιος διαθέτει στο you tube. Ανάμεσα στις ταινίες που διατίθενται είναι και οι «Τhe Rank and File», «The Price Of Coal», «In Two Minds», «Up to Junction», «Three Clear Sundays», «The End of Arthur’s Marriage» κ.α.

Ο Κεν Λόουτς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της γενιάς του. Βαθιά πολιτικοποιημένος, δεν παραλείπει να περνά μέσα από τις ταινίες του μηνύματα της Αριστερής ιδεολογίας του αλλά και να αντιδρά, δημοσίως, στην κοινωνική αδικία, την ανισότητα αλλά και σε πολιτικές τις οποίες θεωρεί πως στρέφονται εναντίον των πολιτών αυτού του κόσμου.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει αποσπάσει πολλές και σημαντικές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων και δύο Χρυσοί Φοίνικες για τις ταινίες του «Ο άνεμος χορεύει στο κριθάρι » (2006) και «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (2016) και δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου για το «Ριφ – Ραφ» (1991) και «Γη και Ελευθερία» (1995).

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS