Η Σαντορίνη μόλις απέκτησε ένα μουσείο μοναδικό στον κόσμο. Πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στο Μεγαλοχώρι το πρώτο μουσείο για τη Χαμένη Ατλαντίδα, Lost Atlantis Experience Museum, που μέσα από μια σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων υπόσχεται να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά της θρυλικής πολιτείας.

Η Χαμένη Ατλαντίδα, που ο μύθος τοποθετεί στην τοποθεσία της Σαντορίνης, περιγράφεται από τον Πλάτωνα ως μια μεγάλη ναυτική δύναμη που είχε κατακτήσει πολλές περιοχές της δυτικής Ευρώπης και της Λιβυκής, αλλά βυθίστηκε μυστηριωδώς εν μία νυκτί.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη υπόθεση, δεν υπήρξε ποτέ αλλά ήταν μια παραβολή του φιλόσοφου στην προσπάθειά του να μεταδώσει τις αξίες του για την ιδανική Πολιτεία - βασισμένη ωστόσο σε πραγματικά γεγονότα όπως η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στο Μεγαλοχώρι το πρώτο μουσείο για τη Χαμένη Ατλαντίδα, Lost Atlantis Experience Museum, που μέσα από μια σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων υπόσχεται να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά της θρυλικής πολιτείας.

Σήμερα το νέο μουσείο πατάει στον μύθο και χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μεταξύ άλλων να:

-Ανακαλύψουν τις αποδείξεις που συνδέουν τον μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

-Εξερευνήσουν μια διαδραστική τοιχογραφία μαθαίνοντας για την ζωή του Πλάτωνα που τον ενέπνευσε για την ιδανική πολιτεία.

-Δουν το μεγαλύτερο Διόραμα της Ατλαντίδας και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

-Ρωτήσουν τον ίδιο τον Πλάτωνα σε μορφή ολογράμματος για την φιλοσοφία και θεωρία του σχετικά με την Χαμένη Ατλαντίδα.

-Ξαναζήσουν με όλες τις αισθήσεις τους τον σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.

-Παρακολουθήσουν τη γεωμορφολογική εξέλιξη του νησιού από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.

Info

Μεγαλοχώρι, Θήρα, τηλ. 2286 085076, www.lost-atlantis.com

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τη Χαμένη Ατλαντίδα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS