Ένα υπέροχα γιορτινό θέαμα είδαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Βόλου την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, όταν χιλιάδες φωτεινά φαναράκια υψώθηκαν στον ουρανό της πόλης, φωτίζοντας την πρωτεύουσα της Μαγνησίας από άκρη σε άκρη.

Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει εξελιχθεί σε έθιμο τα τελευταία χρόνια καθώς πλέον μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν για την στιγμή που θα τα πολυάριθμα αυτοσχέδια φανάρια θα αγγίξουν τον ουρανό για έναν πολύ καλό, σημαντικό σκοπό. 

Η φετινή εκδήλωση συνοδεύτηκε και από συναυλία ενώ τα έσοδα από την πώληση των φαναριών θα διατεθούν για την ενίσχυση των ευαγών ιδρυμάτων: Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις και «Κουζίνα Αλληλεγγύης».   Η δράση εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.  Πηγή: www.lifo.gr

Δες το εντυπωσιακό θέμα στα βίντεο που ακολουθούν.

 

 

TAGS