Ένας ασιατικός ελέφαντας που ήταν φυλακισμένος σε μικροσκοπικό κλουβί, σε ζωολογικό κήπο του Πακιστάν απελευθερώνεται στη φύση μετά από 35 χρόνια. Η φιλοζωική εταιρεία Four Paws και επώνυμοι όπως η Σερ είχαν ξεκινήσει καμπάνια για να κλείσει ο ζωολογικός κήπος Marghazar, όπου κρατούντο ο ελέφαντας και άλλα ζώα κάτω από άθλιες συνθήκες, και επιτέλους οι προσπάθειές τους δικαιώνονται, καθώς το ανώτατο δικαστήριο έδωσε εντολή να μπει λουκέτο στην επιχείρηση.

Ο ελέφαντας, με το όνομα Kaavan, «ο πιο μοναχικός στον κόσμο» σύμφωνα με την περιγραφή του σε διάφορα μίντια, ζούσε απομονωμένος από άλλους ελέφαντες. Ανακαλύφθηκε υποσιτισμένος και ταυτόχρονα υπέρβαρος, που σημαίνει ότι η τροφή του ήταν κακής ποιότητας ή ακατάλληλη. Επίσης, τα νύχια του είχαν μακρύνει τόσο, που πλήγωναν τις πατούσες του.

Εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης Four Paws δήλωσε: «Μετά από εξετάσεις, που επιβεβαίωσαν ότι ο Kaavan είναι αρκετά δυνατός, θα ακολουθήσουμε τα απαραίτητα βήματα για τη μεταφορά του πιθανόν σε καταφύγιο ζώων της Καμπότζης. Ο ελέφαντας έχει αναπτύξει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, δηλαδή κουνάει το κεφάλι του μπρος-πίσω για ώρες, κυρίως από ανία. Δυστυχώς, η διάσωση ήρθε πολύ αργά για δύο λιοντάρια που κάηκαν, σε μια απόπειρα των τοπικών υπαλλήλων να τα αναγκάσουν να μπουν σε κλουβιά και να τα μεταφέρουν».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS