Στις 19 Οκτωβρίου, κάνει πρεμιέρα στο Independent Lens η ταινία «Feels Good Man» στην οποία παρουσιάζεται ανάγλυφα η δράση της άκρας δεξιάς στο Διαδίκτυο. Ο γελοιογράφος Matt Furrie -το 2005 δημιούργησε τον Pepe the Frog για το δικό του περιοδικό κόμικς, το «Boys Club»- προσπαθεί στην ταινία να τον σώσει από τους φασίστες.

Στο ντεμπούτο του, ο Pepe κατεβάζει τελείως τα παντελόνια του για τη φυσική του ανάγκη, λέγοντας «feels good man». Αυτό έκανε τον Pepe ιδιαίτερα αγαπητό στους χρήστες του 4chan, με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας να γίνει ένα από τα πλέον διαδεδομένα memes αυτού του διαβόητου φόρουμ και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιείται ευρύτατα από τα μέλη της αποκαλούμενης «alt right».

Στη βραβευμένη στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance ταινία παρακολουθούμε τις μάταιες προσπάθειες του δημιουργού να διεκδικήσει εκ νέου τον χαρακτήρα του για λογαριασμό των δυνάμεων του καλού και της αξιοπρέπειας.

Το να «σκοτώσει» τον Pepe στο κόμικ δεν αποθάρρυνε καθόλου τους διαδικτυακούς φασίστες. Ο Furrie τον «ανέστησε» και προσπάθησε να τον «σώσει» ενθαρρύνοντας κόσμο να προχωρήσει σε θετικές απεικονίσεις του χαρακτήρα.

 

Δείτε το τρέιλερ: 

 

Πηγή / φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS