Ενάντια στα προγνωστικά και τις συνθήκες της καραντίνας της περασμένης άνοιξης, που δεν ευνοούσαν τους εργένηδες σε αναζήτηση συντρόφου, δύο Ιταλοί όχι απλώς βρήκαν τον έρωτα αλλά, κατά τα φαινόμενα, την αγάπη της ζωής τους και γι’ αυτό η ιστορία τους έκανε τον γύρο του κόσμου.

 

Σαν μοντέρνοι Ρωμαίος και Ιουλιέτα, οι Πάολα Ανιέλι και Μικέλε ντ’ Αλπάος ερωτεύτηκαν από τα μπαλκόνια τους στη Βερόνα, στην περίοδο του lockdown, μόνο που η δική τους ιστορία, σε αντίθεση με το έργο του Σαίξπηρ, φαίνεται να έχει χάπι εντ καθώς οδεύει προς τα σκαλιά της εκκλησίας και τον γάμο.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν η αδερφή της Πάολα, Λίζα, έπαιζε στο μπαλκόνι της, στο βιολί της, μια παραλλαγή του τραγουδιού «We are the champions». Η μελωδία ήταν αυτή που έκανε τον Μικέλε να στραφεί προς τα εκεί και να αντικρίσει την Πάολα. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. «Η αδελφή μου ήταν σαν τον Έρωτα που με το τόξο του βιολιού της έστειλε τα βέλη της σ' εμένα και τον Μικέλε» θυμάται σήμερα χαριτολογώντας η Πάολα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν η αδερφή της Πάολα, Λίζα, έπαιζε στο μπαλκόνι της, στο βιολί της, μια παραλλαγή του τραγουδιού «We are the champions». Η μελωδία ήταν αυτή που έκανε τον Μικέλε να στραφεί προς τα εκεί και να αντικρίσει την Πάολα.

Ο Μικέλε αναζήτησε την Πάολα στο Instagram, την ακολούθησε και άρχισε να της στέλνει μηνύματα.  «Στέλναμε μηνύματα ο ένας στον άλλον ως αργά το βράδυ κι ύστερα από δέκα ημέρες ανταλλάξαμε τηλέφωνα κι αρχίσαμε να μιλάμε και να γνωριζόμαστε, να εμβαθύνουμε στις συνήθειες και τα χόμπι μας και πολλά άλλα», εξηγεί η Πάολα, δικηγόρος που αυτή την περίοδο ασχολείται με τον τομέα των ακινήτων. Η ίδια προσθέτει: «Για τον Μικέλε ένιωσα πεταλούδες στο στομάχι μου. Ένιωσα ότι ήταν το σωστό άτομο, με πολλές ομοιότητες μ' εμένα, ένας καλός άνθρωπος στην ψυχή, με αρχές κι αξίες. Κι ένας άνθρωπος με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία να κάνουμε οικογένεια».

 

Στο πρόσωπο του Μικέλε επίσης βρήκε στοιχεία του παππού της, συνονόματού του, ο οποίος πέθανε το 2008. Έτσι, σήμερα η Πάολα πιστεύει πως «ο παππούς μου μ' αγαπούσε πάρα πολύ και νομίζω πως αυτός ήταν που μου έστειλε αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο, από τον ουρανό».

 

Μόλις τελείωσε το lockdown, το ζευγάρι έδωσε το πρώτο ραντεβού στους κήπους πίσω από τα σπίτια του. «Δεν το είπαμε σε κανέναν! Ήμασταν μόνο οι δυο μας. Ήταν μια συναρπαστική στιγμή όταν αγκαλιαστήκαμε και ανταλλάξαμε το πρώτο μας φιλί», όπως συνεχίζει τη σχεδόν παραμυθένια αφήγησή της η Πάολα.

 

Μόλις τελείωσε το lockdown, το ζευγάρι έδωσε το πρώτο ραντεβού στους κήπους πίσω από τα σπίτια του

 

Από τότε είναι αχώριστοι και κάνουν σχέδια για το μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν και τον γάμο τους, που λόγω των συνθηκών, μάλλον θα γίνει μέσα στο 2022. Θα ήθελαν να τον τελέσουν εκεί όπου βρίσκεται το σπίτι της Ιουλιέτας, ώστε να ξαναγράψουν το σαιξπηρικό δράμα δίνοντάς του έναν επίλογο χαράς.

 

Η Πάολα καταλήγει δίνοντας το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους αναζητούν ακόμα τον έρωτα και την αγάπη: «Ακόμη κι αν η ζωή είναι δύσκολη, να μην πάψουν να πιστεύουν στην αληθινή αγάπη. Όταν χάνεται η ελπίδα είναι τότε που τα όνειρα γίνονται πολλές φορές πραγματικότητα». Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, η προσωπική ιστορία της, που εξελίχθηκε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

TAGS