ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο μυστικός τρόπος να αφαιρέσεις το λεκέ με μέικ απ από το λευκό σου πουκάμισο

Με συστατικά που έχεις ήδη στα ντουλάπια του σπιτιού σου.

Ο μυστικός τρόπος να αφαιρέσεις το λεκέ με μέικ απ από το λευκό σου πουκάμισο

Καθώς βαφόσουν γρήγορα το πρωί, σου έπεσε το σφουγγαράκι με το μέικ απ πάνω στο λευκό πουκάμισο; Και δυστυχώς έχεις ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού και ο χρόνος σε πιέζει; Δε χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι και να στεναχωριέσαι, καθώς υπάρχει λύση. Και αυτή βρίσκεται στα μικρά καθημερινά, μυστικά καθαρισμού με συστατικά που έχουμε όλες στα ντουλάπια της κουζίνα μας.

Ο καφέ λεκές που δημιουργεί το μέικ απ στα ρούχα και ειδικά στα λευκά, είναι για τις περισσότερες γυναίκες ένα γνώριμο ατυχές περιστατικό και μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν μείνει πολύ καιρό πάνω στο ύφασμα.

Παρόλα αυτά, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα καθαρισμού, θα καταλάβεις ότι η αφαίρεση του συγκεκριμένου λεκέ από τα ρούχα τελικά πρόκειται για εύκολη διαδικασία, που δε θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Ο μυστικός τρόπος να αφαιρέσεις το λεκέ με μέικ απ από το λευκό σου πουκάμισο
Ο καφέ λεκές που δημιουργεί το μέικ απ στα ρούχα και ειδικά στα λευκά, είναι για τις περισσότερες γυναίκες ένα γνώριμο ατυχές περιστατικό και μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν μείνει πολύ καιρό πάνω στο ύφασμα.

Επομένως πως μπορεί να φύγει ο λεκές από μέικ απ;

Με το που συνειδητοποιήσεις πως το ρούχο σου λερώθηκε, βγάλε το αμέσως και με μία οδοντόβουρτσα βούρτσισε τη λερωμένη επιφάνεια με κινήσεις, που ξεκινούν από έξω και καταλήγουν στο κέντρο του λεκέ. Αμέσως μετά, ρίξε στο σημείο υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήσέ το περίπου μισή ώρα για να δράσει. Και ο λεκές θα εξαφανιστεί μια για πάντα.

Bγάλε το αμέσως και με μία οδοντόβουρτσα βούρτσισε τη λερωμένη επιφάνεια με κινήσεις, που ξεκινούν από έξω και καταλήγουν στο κέντρο του λεκέ

Εάν παρόλα αυτά παρατηρήσεις ότι ο λεκές δεν υποχωρεί, φτιάξε ένα διάλυμα με 100 γραμμάρια νερού και 1 γραμμάριο αμμωνίας. Στη συνέχεια, βύθισε το ρούχο μέσα στο διάλυμα και τρίψε μαλακά. Τέλος, βάλτο να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο και να είσαι βέβαιη πως μετά την πλύση, ο λεκές απλά δε θα υπάρχει.

Read Next

01 Δεκ 2022

She said - Κάποια μίλησε | To βιβλίο των Jodi Kantor και Megan Twohey που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά

Από τις βραβευμένες με Πούλιτζερ δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από τον Harvey Weinstein.

Περισσότερα από

Life

30 Νοε 2022

Κάνε αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σου για να χάσεις 2 κιλά ως τα Χριστούγεννα

Χωρίς να ακολουθήσεις συγκεκειμένη δίαιτα και χωρίς να στερηθείς απολύτως τίποτα (ούτε το γλυκό).

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

29 Νοε 2022

"Αλλάζουμε μυαλά. Όχι ρούχα"

Η έρευνα "Ντύσιμο και βία κατά των γυναικών" ανοίγει θέματα που δυστυχώς δεν συζητάμε αρκετά και αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ στο πλαίσιο του πυλώνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΔΕΗ ενεργώ.

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

26 Νοε 2022

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.