Μία ιδιαίτερη ιστορία ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας και αφορά σε μία από τις μεγαλύτερες σταρ που πέρασαν ποτέ από τον κινηματογράφο, την μία και μοναδική Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Μέσα από το νέο του βιβλίο: «Elizabeth and Monty: The Untold Story of Their Intimate Friendship», ο βιογράφος Τσαρλς Καζίλο, μελετά την πολύ δεμένη σχέση της διάσημης ντίβας, με τον συμπρωταγωνιστή και καλό της Μοντγκόμερι Κλιφτ.

«Όποιον ήθελε τον είχε», λέει ο Καζίλο για την Τέιλορ. «Φυσικά όπως συμβαίνει συνήθως εκείνη επιθυμούσε διακαώς τον μοναδικό άντρα που δεν μπορούσε να έχει: Τον Μοντγκόμερι Κλιφτ»!

Οι δύο σταρ γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας, A Place in the Sun και η χημεία τους ήταν τόσο έντονη, που η συμπρωταγωνίστριά τους, Σέλι Γουίντερς πίστευε ότι οι δυο τους ήταν ερωτευμένοι στην πραγματικότητα. «Συνήθιζαν να περνούν πολλές ώρες μαζί. Η Λιζ μάλιστα έμενε γυμνή μπροστά του προσπαθώντας να τον σαγηνεύσει. Όσο ο καιρός περνούσε, εκείνος δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να της αποκαλύψει ότι είναι γκέι», είπε ο Καζίλο.

«Συνήθιζαν να περνούν πολλές ώρες μαζί. Η Λιζ μάλιστα έμενε γυμνή μπροστά του προσπαθώντας να τον σαγηνεύσει. Όσο ο καιρός περνούσε, εκείνος δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να της αποκαλύψει ότι είναι γκέι», είπε ο Καζίλο.

Μετά την αποκάλυψη οι δυο τους παρέμειναν πολύ καλοί φίλοι, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο Κλιφ ήταν ο άντρας που αγάπησε περισσότερο στη ζωή της η Τέιλορ. Ακόμα και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο μεγάλος έρωτας της σταρ, είχε συνειδητοποιήσει ότι δεν θα πάρει ποτέ τη θέση του Κλιφτ στην καρδιά της Λιζ. «Εγώ της αρέσω, αλλά εσένα αγαπάει», συνήθιζε να του λέει περιπαικτικά.

Ήταν τέτοιο το δέσιμο των δύο σταρ, που δεν ήταν λίγες οι φορές που η Τέιλορ είχε προσπαθήσει να βρει σύντροφο στον καλό της φίλο «Μόντι», μιας και ήθελε να είναι ευτυχισμένος. Εκτός βέβαια από την αγάπη που έτρεφε ο ένας στον άλλο, υπήρχε και τεράστια αμοιβαία επαγγελματική εκτίμηση, σε σημείο που η Λιζ έθετε ως προϋπόθεση για να πει το «ναι» σε μία ταινία, συμπρωταγωνιστής της να είναι ο Κλιφτ, ο οποίος ήταν ταλαντούχος και όμορφος αλλά οι παραγωγοί τον απέφευγαν λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:  EPA/STR BLACK AND WHITE ONLY

TAGS