ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο λόγος που οι Δανοί προτρέπουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν ένα σοκαριστικό θέαμα

Το γεγονός ότι οι γονείς είναι ευχαριστημένοι που τα παιδιά τους παρακολουθούν μια τέτοια διαδικασία είναι λόγω μιας αρχής της δανέζικης ανατροφής των παιδιών.

Ο λόγος που οι Δανοί προτρέπουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν ένα σοκαριστικό θέαμα

Όταν οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στο ζωολογικό κήπο, η ιδέα είναι να μάθουν για την ομορφιά και την ποικιλομορφία των ζώων βλέποντας τα άγρα πλάσματα σε κάτι που μοιάζει με το φυσικό τους περιβάλλον. Στους ζωολογικούς κήπους της Δανίας ωστόσο, οι γονείς δεν φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να δουν τα νεκρά ζώα, ακόμη και να οργανώσουν δημόσια, μάθημα ανατομίας για την εκπαίδευση των νεαρών επισκεπτών.

Η πρακτική έχει προκαλέσει την οργή ακτιβιστών, ενώ τρομοκράτησε τους λάτρεις των ζώων σε άλλες χώρες. Στην πιο πρόσφατη περίπτωση, στον ζωολογικό κήπο του Odense στην Κοπεγχάγη πραγματοποιήθηκε ευθανασία ένα νεαρό λιοντάρι και λίγο μετά νεκροψία, μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο παιδιών και ενηλίκων κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών. Το προηγούμενο έτος, μια καμηλοπάρδαλη 18 μηνών πυροβολήθηκε και τεμαχίστηκε δημοσίως ενώ στη συνέχεια δόθηκε ως φαγητό στα λιοντάρια.

Ο λόγος που οι Δανοί προτρέπουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν ένα σοκαριστικό θέαμα

Το γεγονός ότι οι γονείς είναι ευχαριστημένοι που τα παιδιά τους παρακολουθούν μια τέτοια διαδικασία είναι λόγω μιας αρχής της δανέζικης ανατροφής των παιδιών: Την ειλικρίνεια.

«Οι Δανοί είναι πάρα πολύ ειλικρινείς με τα παιδιά τους για τη ζωή» αναφέρει η Jessica Alexander, η Αμερικανίδα συγγραφέας του The Danish Way of Parenting: Ενός οδηγού για να μεγαλώσουμε τα πιο ευτυχισμένα παιδιά του κόσμου.

Φωτο: ΑΠΕ/ Claus Fisker

Φωτο: ΑΠΕ/ Claus Fisker

Ο ζωολογικός κήπος του Odense εξηγεί ότι μακροπρόθεσμα αναγκάζεται να σκοτώσει τα ζώα για τον έλεγχο του πληθυσμού. Τα ζώα αυτά δεν θα είχαν ούτε μία ευκαιρία να επιβιώσουν, αν απελευθερώνονταν στο φυσικό τους περιβάλλον. «Αν εμείς, μπορούμε να διδάξουμε στους επισκέπτες μας πράγματα για την ανατομία ενός λιονταριού, για παράδειγμα, τεμαχίζοντάς το, το κάνουμε», λέει μια ανάρτηση στο επίσημο site του ζωολογικού κήπου.


Τόσο ο ζωολογικός κήπος όσο και οι γονείς τονίζουν ότι πρόκειται για επιλογή: οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να παρακολουθούν, και κανένα παιδί που μπορεί να αναστατωθεί από τη διαδικασία δεν αναγκάζεται να μείνει.

Ένας πατέρας μάλιστα είπε στον 9χρονο γιο του: «Αν νομίζεις ότι δεν το αντέχεις, τότε πες το μου και θα φύγουμε». Αλλά το παιδί, απάντησε «Όχι, έχω απορροφηθεί πλήρως από όλο αυτό»

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.