Το αρχιτεκτονικό γραφείο που άφησε πίσω της μία από τις κορυφαίες γυναίκες αρχιτέκτονες στον κόσμο, η σπουδαία Ζάχα Χαντίντ, ετοιμάζεται να δημιουργήσει ακόμα ένα άκρως εντυπωσιακό, πανύψηλο κτίριο σε ένα από τα πιο φημισμένα και προηγμένα τεχνολογικά κέντρο της Κίνας. 

Το όνομα του ουρανοξυύστη ο οποίος θα χτιστεί στην περιοχή Guangdong του Χονκ Κονγκ, ένα μέρος γνωστό για τις αμέτρητες εταιρίες τεχνολογίας που στεγάζει, θα είναι Tower C και ευελπιστεί να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερο τεχνολογικό κύρος σε μία περιοχή που ξεχωρίζει ήδη για τα επιβλητικά κτίρια της που μοιάζουν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το γραφείο που φέρει το όνομα της Χαντίντ έχει αναλάβει το πρότζεκτ έπειτα από διαγωνιστική προκήρυξη, ενώ ο ουρανοξύστης θα περιλαμβάνει εκτός από τεράστια γραφεία και καταστήματα  διαμερίσματα, γυμναστήρια, εστιατόρια, αλλά και ένα μεγάλο ξενοδοχείο.

Το όνομα του ουρανοξυύστη ο οποίος θα χτιστεί στην περιοχή Guangdong του Χονκ Κονγκ, ένα μέρος γνωστό για τις αμέτρητες εταιρίες τεχνολογίας που στεγάζει, θα είναι Tower C.

Στη βάση του ο ουρανοξύστης είναι ανοικτός, επιτρέποντας στον επισκέπτη να δει το εσωτερικό του κτιρίου, κάτι που παράλληλα καθιστά το έργο κάτι περισσότερο από ένα πανάκριβο, ιδιωτικό κτίσμα το οποίο κατασκευάζεται προκειμένου να στεγάζει γραφεία και σπίτια για εξαιρετικά προνομιούχους. Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects στόχος είναι ο ουρανοξύστης να συμβάλει και στη συνολική εικόνα της περιοχής, προσφέροντας ένα αληθινό αξιοθέατο, αλλά και έναν χώρο ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τον καθένα. Έτσι στη βάση του κτιρίου θα δημιουργηθεί ένας καταπράσινος, υπαίθριος χώρος όπου οι περαστικοί θα μπορούν να ξαποστάσουν, καφετέριες, μπάρ και μαγαζιά λιανικού εμπορίου.

Ο συνολικός σχεδιασμός του ουρανοξύστη παραμένει πιστός στη γνωστή φιλοσοφία του γραφείου, μία φιλοσοφία που άφησε κληρονομία στην ανθρωπότητα η μεγάλη Ζάχα Χαντίντ. Προσφέροντας ένα φουτουριστικό κτίριο, που μοιάζει σαν ρευστό έργο τέχνος, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που θα μπορύσε να ανήκει σε έναν άλλον πλανήτη ή σε μία εποχή πολύ μακρινή από τη δική μας. Μήπως αυτή η εποχή πλησιάζει με γοργά βήματα;

Ο ουρανοξύστης θα περιλαμβάνει εκτός από τεράστια γραφεία και καταστήματα  διαμερίσματα, γυμναστήρια, εστιατόρια, αλλά και ένα μεγάλο ξενοδοχείο.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS