Λέγονται Lock Down Disco και είναι τα νέα πάρτι της πόλης. Ποιας πόλης; Της Αθήνας, που είναι η βάση τους, αλλά ταυτόχρονα και όλων των πόλεων του κόσμου. Ο filmmaker, Κωνσταντίνος Μενελάου, ο ιδρυτής του Queer Archive Festival, το οποίο έγινε πριν λίγο καιρό, με την υποστήριξη της Στέγης, είχε μία σπιρτόζα ιδέα, εκεί που καθόταν ήσυχος/ανήσυχος στον καναπέ του και απολάμβανε την καραντίνα του.  

Ο filmmaker, Κωνσταντίνος Μενελάου, είχε μία σπιρτόζα ιδέα, εκεί που καθόταν ήσυχος/ανήσυχος στον καναπέ του και απολάμβανε την καραντίνα του.  

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα των πάρτι αυτών; 

Γεννήθηκε από την απλή ανάγκη για επικοινωνία. Η καραντίνα διέκοψε την ζωή μας απότομα και ξαφνικά, όπου και αν γυρνάμε ακούμε τραγικά νέα και βλέπουμε δυσοίωνες εικόνες. Δεν μπορεί να πάει έτσι.  Πρέπει να έχουμε θετικές και ευχάριστές στιγμές μέσα στην μέρα μας αλλιώς δεν βγαίνει. Μέσα σε αυτές τις σκέψεις μου ήρθε η ιδέα για το Lock Down Disco, τα έσοδα του οποίου μέσω του gogetfunding θα διατίθενται σε διάφορα ιδρύματα. 

-Πες μου δυο λόγια για τα πάρτι Lock Down Disco. Ποια είναι η φιλοσοφία τους. 

Το ότι είναι ιντερνετικά μας δίνει την δυνατότητα, εύκολα και αβίαστα να έχουμε dj sets και performances από όλο τον κόσμο. Αυτό είναι φανταστικό. Βασικά, το Lock Down Disco είναι μια προσπάθεια να έρθουν παρέες μαζί, να δημιουργηθούνε νέες, να πάρουμε λίγο τα πάνω μας και όλοι μαζί να χορέψουμε υπό τον ήχο καταπληκτικών DJs από όλο τον κόσμο. Με βάση την μουσική και τον χορό ερχόμαστε μαζί για να ξεχαστούμε, να πάρουμε κουράγιο για να συνεχίσουμε.

«Ιδανικά σε κάθε πάρτι θα παίζουν 3 διαφορετικοί djs από διάφορετικές πόλεις και ιδανικά θα έχουμε και performances. Είναι όλο DIY και όλοι παίζουν με ότι έχουν σπίτι τους».
Πώς πήγε η πρώτη απόπειρα; Ποιο ήταν το κλίμα; Ποιο έπαιξαν, πόσος κόσμος «ήρθε»; 

-Κάθε φορά θα παίζουν άλλου djs; 

Ιδανικά σε κάθε πάρτι θα παίζουν 3 διαφορετικοί djs από διάφορετικές πόλεις και ιδανικά θα έχουμε και performances. Είναι όλο DIY και όλοι παίζουν με ότι έχουν σπίτι τους. Άλλα μου αρέσει πολύ αυτό.

-Πώς πήγε η πρώτη απόπειρα; Ποιο ήταν το κλίμα; Ποιο έπαιξαν, πόσος κόσμος «ήρθε»; 

Πήγε πολύ κάλα. Είχαμε  DJ sets από Αθηνά (CLUBKID), Λονδίνο ( SHAY MALT), Los Angeles (ThoughtKnot), Βερολίνο ( STΑΤΗΙS)  και performance από τον A MAN TO PET. Είχαμε επίσης digital dance room και dark rooms οπού ήταν όλα γέμάτα με κόσμο που χόρευε και περνούσε φανταστικά. Ήταν όλα πολύ ευχάριστα, εγώ ξεχάστηκα τελείως με το τι γίνεται έξω. Ντύθηκα, έφτιαξα τα μαλλιά μου, πήρα το ουίσκι μου και για τέσσερις ώρες ήμουν σε club διάθεση. Νομίζω πολλοί από τους «συνδαιτυμόνες» είχαν την ίδια όρεξη. 

«Το ότι είναι ιντερνετικά μας δίνει την δυνατότητα, εύκολα και αβίαστα να έχουμε dj sets και performances από όλο τον κόσμο».
«Είχα μηνύματα από σπουδαστές που είχαν ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα τους στο πανεπιστήμιο και από ένα καλλιτέχνη στο Βερολίνο που ζήτησε footage για να φτιάξει ένα video art project» 

-Τι σχόλια άκουσες μετά;

Μονό θετικά, και κυρίως ποτέ θα το ξανακάνουμε. Η απάντηση είναι κάθε Σάββατο μέχρι να σταματήσει η καραντίνα. Επίσης είχα μηνύματα από σπουδαστές που είχαν ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα τους στο πανεπιστήμιο και από ένα καλλιτέχνη στο Βερολίνο που ζήτησε footage για να φτιάξει ένα video art project. 

-Μπορεί κάποιος να διασκεδάσει με την ψυχή του σε ένα τέτοιο πάρτι; 

Είδα κόσμο στο dance room να τα σπάει. Εγώ πέρασα τέλεια. Ναι, μπορεί κάποιος να διασκεδάσει με την ψυχή του. Η διασκέδαση αυτό τον καιρό είναι κάτι που μας έχει απαγορευτεί, οπότε σε κάθε ευκαιρία για να ξεχάστουμε νομίζω θέλουμε να πέσουμε με τα μούτρα. 

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις με τα πάρτι αυτά;

Ότι δεν είμαστε μονοί μας. Πολύς κόσμος είναι στο σπίτι ,χωρίς συντρόφια, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι μαζι σε αυτή την περιπέτεια, από την οποία θα βγούμε σύντομα και όλα θα είναι μια χαρά και πάλι.

 

* Τα Lock Down Disco πάρτι θα γίνονται κάθε Σάββατο, για όσο διαρκέσει η καραντίνα. Για όποια πληροφορία θέλετε μπείτε στη σελίδα του φέισμπουκ του thequeerarchive και στο ίνσταγκραμ thequeerarchive

 

 

 

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS