ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Κωνσταντίνος Μενελάου κάνει τα πιο ωραία πάρτι στο ίντερνετ: Σε ένα σαλόνι όλος ο πλανήτης

«Είναι όλο DIY και όλοι παίζουν με ότι έχουν σπίτι τους. Άλλα μου αρέσει πολύ αυτό. Είδα κόσμο στο dance room να τα σπάει» λέει ο ίδιος.

Ο Κωνσταντίνος Μενελάου κάνει τα πιο ωραία πάρτι στο ίντερνετ: Σε ένα σαλόνι όλος ο πλανήτης

Λέγονται Lock Down Disco και είναι τα νέα πάρτι της πόλης. Ποιας πόλης; Της Αθήνας, που είναι η βάση τους, αλλά ταυτόχρονα και όλων των πόλεων του κόσμου. Ο filmmaker, Κωνσταντίνος Μενελάου, ο ιδρυτής του Queer Archive Festival, το οποίο έγινε πριν λίγο καιρό, με την υποστήριξη της Στέγης, είχε μία σπιρτόζα ιδέα, εκεί που καθόταν ήσυχος/ανήσυχος στον καναπέ του και απολάμβανε την καραντίνα του.

Ο Κωνσταντίνος Μενελάου κάνει τα πιο ωραία πάρτι στο ίντερνετ: Σε ένα σαλόνι όλος ο πλανήτης
Ο filmmaker, Κωνσταντίνος Μενελάου, είχε μία σπιρτόζα ιδέα, εκεί που καθόταν ήσυχος/ανήσυχος στον καναπέ του και απολάμβανε την καραντίνα του.

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα των πάρτι αυτών;

Γεννήθηκε από την απλή ανάγκη για επικοινωνία. Η καραντίνα διέκοψε την ζωή μας απότομα και ξαφνικά, όπου και αν γυρνάμε ακούμε τραγικά νέα και βλέπουμε δυσοίωνες εικόνες. Δεν μπορεί να πάει έτσι. Πρέπει να έχουμε θετικές και ευχάριστές στιγμές μέσα στην μέρα μας αλλιώς δεν βγαίνει. Μέσα σε αυτές τις σκέψεις μου ήρθε η ιδέα για το Lock Down Disco, τα έσοδα του οποίου μέσω του gogetfunding θα διατίθενται σε διάφορα ιδρύματα.

-Πες μου δυο λόγια για τα πάρτι Lock Down Disco. Ποια είναι η φιλοσοφία τους.

Το ότι είναι ιντερνετικά μας δίνει την δυνατότητα, εύκολα και αβίαστα να έχουμε dj sets και performances από όλο τον κόσμο. Αυτό είναι φανταστικό. Βασικά, το Lock Down Disco είναι μια προσπάθεια να έρθουν παρέες μαζί, να δημιουργηθούνε νέες, να πάρουμε λίγο τα πάνω μας και όλοι μαζί να χορέψουμε υπό τον ήχο καταπληκτικών DJs από όλο τον κόσμο. Με βάση την μουσική και τον χορό ερχόμαστε μαζί για να ξεχαστούμε, να πάρουμε κουράγιο για να συνεχίσουμε.

«Ιδανικά σε κάθε πάρτι θα παίζουν 3 διαφορετικοί djs από διάφορετικές πόλεις και ιδανικά θα έχουμε και performances. Είναι όλο DIY και όλοι παίζουν με ότι έχουν σπίτι τους».
Πώς πήγε η πρώτη απόπειρα; Ποιο ήταν το κλίμα; Ποιο έπαιξαν, πόσος κόσμος «ήρθε»;

-Κάθε φορά θα παίζουν άλλου djs;

Ιδανικά σε κάθε πάρτι θα παίζουν 3 διαφορετικοί djs από διάφορετικές πόλεις και ιδανικά θα έχουμε και performances. Είναι όλο DIY και όλοι παίζουν με ότι έχουν σπίτι τους. Άλλα μου αρέσει πολύ αυτό.

-Πώς πήγε η πρώτη απόπειρα; Ποιο ήταν το κλίμα; Ποιο έπαιξαν, πόσος κόσμος «ήρθε»;

Πήγε πολύ κάλα. Είχαμε DJ sets από Αθηνά (CLUBKID), Λονδίνο ( SHAY MALT), Los Angeles (ThoughtKnot), Βερολίνο ( STΑΤΗΙS) και performance από τον A MAN TO PET. Είχαμε επίσης digital dance room και dark rooms οπού ήταν όλα γέμάτα με κόσμο που χόρευε και περνούσε φανταστικά. Ήταν όλα πολύ ευχάριστα, εγώ ξεχάστηκα τελείως με το τι γίνεται έξω. Ντύθηκα, έφτιαξα τα μαλλιά μου, πήρα το ουίσκι μου και για τέσσερις ώρες ήμουν σε club διάθεση. Νομίζω πολλοί από τους «συνδαιτυμόνες» είχαν την ίδια όρεξη.

«Το ότι είναι ιντερνετικά μας δίνει την δυνατότητα, εύκολα και αβίαστα να έχουμε dj sets και performances από όλο τον κόσμο».
«Είχα μηνύματα από σπουδαστές που είχαν ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα τους στο πανεπιστήμιο και από ένα καλλιτέχνη στο Βερολίνο που ζήτησε footage για να φτιάξει ένα video art project»

-Τι σχόλια άκουσες μετά;

Μονό θετικά, και κυρίως ποτέ θα το ξανακάνουμε. Η απάντηση είναι κάθε Σάββατο μέχρι να σταματήσει η καραντίνα. Επίσης είχα μηνύματα από σπουδαστές που είχαν ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα τους στο πανεπιστήμιο και από ένα καλλιτέχνη στο Βερολίνο που ζήτησε footage για να φτιάξει ένα video art project.

-Μπορεί κάποιος να διασκεδάσει με την ψυχή του σε ένα τέτοιο πάρτι;

Είδα κόσμο στο dance room να τα σπάει. Εγώ πέρασα τέλεια. Ναι, μπορεί κάποιος να διασκεδάσει με την ψυχή του. Η διασκέδαση αυτό τον καιρό είναι κάτι που μας έχει απαγορευτεί, οπότε σε κάθε ευκαιρία για να ξεχάστουμε νομίζω θέλουμε να πέσουμε με τα μούτρα.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις με τα πάρτι αυτά;

Ότι δεν είμαστε μονοί μας. Πολύς κόσμος είναι στο σπίτι ,χωρίς συντρόφια, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι μαζι σε αυτή την περιπέτεια, από την οποία θα βγούμε σύντομα και όλα θα είναι μια χαρά και πάλι.

* Τα Lock Down Disco πάρτι θα γίνονται κάθε Σάββατο, για όσο διαρκέσει η καραντίνα. Για όποια πληροφορία θέλετε μπείτε στη σελίδα του φέισμπουκ του thequeerarchive και στο ίνσταγκραμ thequeerarchive

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".